fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu Sport

Irlandezul Sam Bennett a câștigat prima etapă din Turul Sibiului

Sam Bennett (BORA – hansgrohe) a obținut, ieri, victoria în etapa 1 a Turului Ciclist al Sibiului 2023. După o zi fierbinte, în care cursa s-a desfășurat la o viteză medie de peste 47 de km/h, irlandezul a câștigat sprintul din Piața Mare în fața lui Milan Menten și Michael Schwarzmann (amândoi de la Lotto Dstny). Victoria i-a adus lui Bennet și titlul de lider în Clasamentul general, și tricoul galben, pe care îl va purta în etapa a 2-a, spre Bâlea Lac.

Echipa lui Bennett, Bora-hansgrohe, a preluat controlul în pluton chiar de la început, și a fost răsplătită pentru asta la final. Șase cicliști au reușit să evadeze după prima cățărare a zilei, iar Dominik Bauer (Saris Rouvy Sauerland Team), Daniel Turek (ATT Investments), Jeppe Aaskov Pallesen (HRE Mazowsze Serce Polski), Iustin-Ioan Văidian (MENtoRISE Elite Team), Magnus Brynsrud (Uno-X Pro Cycling Team) și Yentl Vandevelde (TDT-Unibet) au stabilit un avans de până la șase minute, dar în cele din urmă nu au putut concura pentru victoria de etapă.

Pe parcursul celor trei urcări ale zilei, Bauer și-a asigurat liderul în clasamentul cățărătorilor, în timp ce Turek a câștigat două din cele trei sprinturi intermediare. Premiul pentru combativitate a revenit lui Vandevelde, care a rămas doar împreună cu Pallesen în evadare și au fost prinși și ei de pluton, pe urcarea finală a zilei. Plutonul a intrat în formație compactă în Piața Mare din Sibiu, iar victoria a fost adjudecată printr-un sprint rapid pe pavate.

Irlandezul Sam Bennett a câștigat prima etapă din Turul Sibiului    Irlandezul Sam Bennett a câștigat prima etapă din Turul Sibiului   Irlandezul Sam Bennett a câștigat prima etapă din Turul Sibiului

Deși a obținut o victorie convingătoare, Sam Bennett a declarat că nu i-a fost ușor: „Nu mă așteptam ca căldura să mă afecteze așa de mult cum a făcut-o, iar aceste finaluri sunt foarte agresive. Sunt în competiție o mulțime de cicliști și echipe care doresc să facă pasul următor și trag la maxim, ceea ce face lucrurile dificile pentru mine. Vreau să mulțumesc echipei mele. A fost un efort de echipă să câștigăm astăzi. Coechipierii mei au controlat cursa toată ziua și m-au pus în poziția ideală în ultimul kilometru. Aveam mare nevoie de această victorie la acest punct crucial al sezonului meu”.

Întrebat despre prima sa experiență de cursă în România, Bennett a precizat: „Drumurile sunt frumoase și bune. Și când ajungi într-un centru ca acesta, este un loc frumos. Mâine va fi rândul meu să fac tot posibilul pentru Schachi și ceilalți cățărători din echipă”.

Podiumul etapei 1:

1. Sam Bennett (BORA – hansgrohe)

2. Milan Menten (Lotto Dstny)

3. Michael Schwarzmann (Lotto Dstny)

Purtătorii tricourilor distinctive:

Clasamentul general: Sam Bennett (BORA – hansgrohe)

Clasamentul pe puncte: Milan Menten (Lotto Dstny), pentru Bennett

Clasamentul cățărătorilor: Dominik Bauer (Saris Rouvy Sauerland Team)

Cel mai bun tânăr (U23): Luke Verburg (à Bloc CT)

Parcursul Turului Sibiului 2023
6 Iulie    Etapa 1: Sibiu – Sibiu, 199 km
7 Iulie    Etapa 2: Sibiu – Bâlea Lac, 155 km
8 Iulie    Etapa 3: Brezoi – Păltiniș, 202 km
9 Iulie    Etapa 4a: Sibiu – Sibiu, 97.3 km
9 Iulie    Etapa 4b: Centrul istoric Sibiu Contratimp Individual, 3.3 km

Palmaresul Turului Sibiului
2011    –   Alessio Marchetti (Centro Revisioni Cerone)
2012    –   Victor de la Parte (SP Tableware)
2013    –   Davide Rebellin (CCC Polsat – Polkowice)
2014    –   Radoslav Rogina (Adria Mobil)
2015    –   Mauro Finetto (Southeast)
2016    –   Nikolay Mihaylov (CCC Sprandi Polkowice)
2017    –   Egan Bernal (Androni – Sidermec – Bottecchia)
2018    –   Ivan Sosa (Androni Giocattoli – Sidermec)
2019    –   Kevin Rivera (Androni Giocattoli – Sidermec)
2020    –   Gregor Mühlberger (BORA – hansgrohe)
2021    –   Giovanni Aleotti (BORA – hansgrohe)
2022    –   Giovanni Aleotti (BORA – hansgrohe)

Etichete: