fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate Social

Irinuca respiră, râde și plânge cu o jumătate de inimă

Irinuca, fetița cu ochi căprui, cârlionți și un zâmbet care luminează totul în jur, s-a născut cu mai multe malformații grave ale inimii (transpoziție de vase mari, defect septal ventricular, defect septal atrial, hipoplazie de arc aortic și coarctatie de aortă, hipoplazie de istm aortic, LSVC) și cu malformație a urechii drepte (are lobul deformat și nu are canal auditiv). La cei 3 ani și jumătate are nevoie de ajutorul nostru pentru o șansă la o viața normală.

Speranța familiei a venit de la Boston Children’s Hospital, USA, care a acceptat să o primească și să realizeze corecția inimii, păstrând ambele ventricule și oferindu-i o viață cât mai aproape de normalitate. Însă prețul pentru o inimă întreagă depășește posibilitățile financiare ale părinților- 325 000 $. Prima operația ar trebui realizată până la sfârșitul anului. Urmatoarea ar trebui să definitiveze o inimă cu un singur ventricul, însă asta ar însemna că va rămâne cu o circulație modificată care în timp îi va afecta celelalte organe, iar finalitatea va fi transplantul.

Mulți copii cu afecțiuni similare își pierd viața la vârste mici, dar Irinuca a supreviețuit datorită unor medici minunați și a unei puteri incredibile într-un corp așa mic (avea 2300g și 45 cm). Ea a avut două cateterisme și două operații pe cord deschis în primul an de viață, realizate în Germania. Aceste operații nu au corectat defectele, ci doar i-au permis să trăiască până la următoarea intervenție.

„Irinuca s-a dezvoltat frumos, înconjuratî de iubirea noastrî. Cine nu îi știe povestea crede că este un copil normal. Îi place să alerge și să danseze, dar nu poate face prea mult aceste lucruri normale pentru un alt copil fiindcă obosește foarte repede.”, spune mama fetiței.

 

Cum o puteți ajuta pe Irinuca:

  • Intrând pe grupul  Help Irinuca, creat pentru ea unde puteți oferi produse în schimbul unor donații în conturile deschise pentru Irinuca
  • Făcând o donație pe GoFundMe gofundme.com/f/help-irinuca
  • Făcând o donație în conturile deschise de către Asociația SONIA MARIA

RON: RO55RNCB0484131725750005
EURO: RO12RNCB0484131725750003
USD: RO82RNCB0484131725750004
Beneficiar: Asociațtia Sonia Maria, Banca BCR, Sucursala Piața Romană, SWIFT: RNCBROBU. Paypal: asociatia.soniamaria@gmail.com ( să menționați Help Irinuca sau Banu Irina Sofia)

„Micuța Irina trăiește cu doar jumătate de inimă. Spitalul Pediatric din Boston, SUA, este singurul care a acceptat să-i repare inimioară. Costurile sunt enorme, dar, cu puțin de la fiecare, nu insurmontabile. Să o ajutăm deci să trăiască.”, transmite Cătălina Costache, directorul fundației Polisano,  cea care prin intermdiul acestei ong ajută inimile copiilor să funcționeze din nou.

Etichete:

Recomandam sa citesti si