fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

IPJ Sibiu: Primul pas în cariera de ofițer în MAI este să îți depui dosarul de recrutare

IPJ Sibiu: Primul pas în cariera de ofițer în MAI este să îți depui dosarul de recrutare

În perioada 28 iunie – 11 iulie a.c., va avea loc recrutarea candidaților pentru admiterea la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, în sesiunea de admitere iunie – septembrie 2021. 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu, cu sediul în municipiul Sibiu, str. Revoluţiei, nr. 4 – 6, judeţul Sibiu, organizează recrutarea candidaţilor pentru admiterea în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București pentru anul universitar 2021 – 2022, astfel:

  1. pentru Facultatea de Poliţie – programul de studii universitare de licenţă/specializarea „Ordine şi siguranţă publică”, specialitatea poliție, forma de învăţământ cu frecvenţă (doar pentru locurile aprobate I.G.P.R.) şi forma de învăţământ cu frecvenţă redusă (doar agenţi de poliţie din cadrul M.A.I.);
  2. pentru Facultatea de Poliţie – programul de studii universitare de licenţă/specializarea „Ordine şi siguranţă publică”, specialitatea poliție de frontieră, forma de învăţământ cu frecvenţă, în situaţia în care candidaţii nu au domiciliul într-un judeţ limitrof frontierei de stat;
  3. pentru Facultatea de Poliţie – programul de studii universitare de licenţă/specializarea „Drept”, forma de învăţământ cu frecvenţă, indiferent de specialitate și beneficiar (cu excepția locurilor alocate M.Ap.N).

Recrutarea candidaţilor se realizează în raport cu numărul de locuri la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” în anul univesitar 2021 – 2022 şi de domiciliul/reşedinţa înscrise în cartea de identitate a candidatului.

Locurile disponibile pentru admitere sunt repartizate astfel:

Specializarea „Ordine și siguranță publică”, domeniul de licență „Științe militare, informații și ordine publică”:

– 300 de locuri pentru specialitatea poliție;

– 70 de locuri pentru specialitatea poliție de frontieră;

– 60 de locuri pentru specialitatea jandarmi.

Pentru aceeași specializare, forma de învățământ cu frecvență redusă, disponibilă agenților și subofițerilor din instituțiile Ministerului Afacerilor Interne, sunt prevăzute 50 de locuri.

Specializarea „Drept”, domeniul de licență „Drept”:

– specialitatea poliție, poliție de frontieră, jandarmi, sunt scoase la concurs 125 de locuri forma de învățământ cu frecvență;

– 100 de locuri – învățământ la distanță, care sunt adresate personalului MAI și pentru care se percepe taxă de școlarizare.

– 50 de locuri disponibile în cadrul Facultății de Pompieri, domeniul de licență „Ingineria Instalaţiilor”.

Cererea-tip de înscriere poate fi descărcată de pe pagini de internet a I.P.J. Sibiu (https://sb.politiaromana.ro/files/pages_files/21-06-29-08-15-22Anexa_nr._2_-_Cererea_-_tip_de_inscriere_sesiunea_2021.pdf ) se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmite, exclusiv în format electronic, în raport de domiciliul/ reședința înscrise în cartea de identitate a candidatului, la adresa de e-mail a unității de recrutare – Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, și anume la adresa de e-mail: resurseumane@sb.politiaromana.ro, în perioada 28 iunie – 11 iulie 2021, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Informații complete găsiți aici https://sb.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere-institutii-invatamant/anunt-recrutare-candidati-academia-de-politie-ipj-sibiu-sesiunea-2021

 

Etichete: