fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sport

Ionuţ Georgescu, team managerul lui BC CSU Sibiu, va colabora cu echipa Real Betis Baloncesto

Ionuţ Georgescu a semnat cu staff-ul de conducere al echipei BC CSU Sibiu în vara anului 2018, fiind unul dintre cei mai longevivi și dedicați oameni de baschet din țara noastră.  Baschetbalistul a anunțat pe contul său de Facebook despre semnarea unui acord de colaborare cu Real Betis Baloncesto, un club spaniol cu o istorie de 33 de ani.

Parteneriatul vizează un proiect pe mai mulți ani, rolul său fiind acela de scouter pe zona Europa de Est și, în particular, în România. Prin această colaborare, puternicul club spaniol își deschide porțile pentru tinerii talentați, cu potențial, acordându-li-se o șansă de a face parte din Academia de Tineret a clubului Real Betis Baloncesto. Parteneriat nu intervine asupra activității sale de team manager al echipei BC CSU Sibiu, clubul sibian susținându-l în luarea acestei decizii.

Redăm postarea lui Ionuț Georgescu

𝗗𝗿𝗮𝗴𝗶 𝗽𝗿𝗶𝗲𝘁𝗲𝗻𝗶 𝗮𝗶 𝗯𝗮𝘀𝗰𝗵𝗲𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶,

Sunt foarte fericit să vă anunț că astăzi am ajuns la un acaord de colaborare cu 𝐑𝐞𝐚𝐥 𝐁𝐞𝐭𝐢𝐬 𝐁𝐚𝐥𝐨𝐧𝐜𝐞𝐬𝐭𝐨, un club cu o istorie de 33 de ani, acesta fiind cel de-al treizecilea sezon pentru gruparea din Sevilla în puternica ligă ACB.

Parteneriatul vizează un proiect pe mai mulți ani, rolul meu fiind acela de scouter pe zona Europa de Est și, în particular, în România. Prin această colaborare, puternicul club spaniol își deschide porțile pentru tinerii talentați, cu potențial, care vor primi o șansă de a face parte din ”cantera” (Academia de Tineret) a clubului Real Betis Baloncesto.

Încă din luna noiembrie, am început să monitorizez atent și aprofundat mișcarea juvenilă din România, trimițând rapoarte de scouting către managementul clubului spaniol. Prin această colaboare, tinerii jucători de baschet din România vor beneficia de avantajul de a avea o ușă în permanență deschisă spre o școală de baschet cu rezultate impresionante, așa cum este cea spaniolă.

Dacă la nivel de seniori, Real Betis Baloncesto se poate lăuda cu participări în Euroligă și Eurocup – jucând finala acestei competiții în 2011, la nivel de juniori și tineret Academia clubului din Sevilla a primit îndrumarea unor antrenori cu reputații și rezultate extraordinare la nivel de seniori, care au vizat dezvoltarea unei pepiniere proprii – Juan Plaza, Aito Garcia Rennes sau Pedro Martinez. Astfel, printre jucătorii produși sau dezvoltați de Real Betis Baloncesto se numără: Kristaps Porzingis (Draftat al 4lea de New York Knicks în 2015, după ce a câștigat Eurocup Rising Star și a fost numit ACB All Young Players Team în tricoul alb-verde), Willy Hernangomez (acum la Charlotte Hornets) sau Tomas Satoransky (5 ani la Real Betis Baloncesto, acum la Chicago Bulls). De asemenea, Beka Burjanadze, Joan Sastre sau Ondrej Balvic sunt doar câțiva dintre jucătorii pe care Betis i-a lansat către baschetul mare și care evoluează acum în ACB. Totodată, în alb-verde a fost îmbrăcat pentru un sezon și Emanuel Cate, ”tricolorul” nostru fiind foarte apreciat de toți cei din club.

Am vizitat Academia Real Betis Baloncesto și am rămas impresionant de atenția pe care clubul i-o acordă fiecărui jucător. În afara autohtonilor, am remarcat un număr în creștere al jucătorilor internaționali. Sunt acolo copii cu vârste între 13 și 18 ani, veniți din Franța, China, Ucraina, Danemarca, Portugalia sau Africa. Fiecare dintre aceștia este îndrumat pentru a se dezvolta atât din punct de vedere baschetbalistic cât și educațional. Atenția la detalii în ceea ce privește organizarea și planul de pregătire, cât și grija față de latura umană a fiecăruia dintre ei, au fost argumentele supreme care m-au convins că Real Betis Baloncesto este un club spre care aș avea încrederea de a-i îndruma pe copiii și părinții din România.

Secția de baschet se află sub umbrela clubului de fotbal Real Betis Balompié, iar proiectele de viitor care vizează, de exemplu, și construirea celui mai modern complex sportiv din Europa, reprezintă dovezi clare că în frumosul oraș din Andaluzia sportul este cu adevărat o prioritate.

Voi reveni cu detalii despre acest parteneriat, care va cuprinde, printre altele, organizarea unui camp anual sub egida și metodologia Real Betis Baloncesto, un eveniment prin care ne dorim să ridicăm ștacheta – organizatoric, sportiv și educațional – față de tot ceea ce s-a realizat până acum în România și în zona balcanică. Primul camp va fi la Sibiu, în perioada 27 iulie – 1 august, anul curent.

În curând, IG Hoops, compania de management sportiv pe care o administrez, va lansa o platformă dedicată tuturor proiectelor în care sunt implicat.

Vreau să le mulțumesc pentru încredere oficialilor clubului Real Betis Baloncesto – domnii Miguel Angel Jimenez (General Manager), Andres Garcia (Asistent General Manager), Juanma Rodriguez (Director Sportiv), Alonso Asier (Asistent Director Sportiv), Juanma Pino (Director de Cantera) și Pastor Planelles (Coordonator Cantera).

Totodată, doresc să menționez că această colaborare nu intervine asupra activității mele la BC CSU Sibiu, bucurându-mă de suportul clubului în luarea acestei decizii!

Așa cum i-am transmis și domnului Curro Segura, antrenorul echipei de seniori Coosur Real Betis, mi-aș dori foarte mult ca peste câțiva ani să regăsim în puternicul campionat spaniol, în tricoul alb-verde al lui Real Betis Baloncesto, jucători români talentați, care să aibă o șansă unică de a-și fructifica talentul într-un sistem profesionist, care să le ofere atât un nivel superior de pregătire baschetbalistică, o concurență sportivă care să-i scoată din zona de confort, motivându-i să se autodepășească, cât și un stil de viață de o calitate superioară celui din România.

Ionuţ Georgescu, team managerul lui BC CSU Sibiu, va colabora cu echipa Real Betis Baloncesto

Etichete:

Recomandam sa citesti si