fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Iohannis a refuzat un post de ministru

Iohannis a refuzat un post de ministru

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a confirmat că i s-a propus un post de ministru  în cadrul întâlnirii de luni cu premierul Victor Ponta. Iohannis a afirmat în mai multe rânduri că lista membrilor propuşi în Guvernul Ponta este OK şi cu siguranţă Executivul va fi unul considerabil mai bun decât ultimele.

 

Primarul Sibiului s-a întâlnit cu Ponta la Palatul Victoria în cursul zilei de luni. Discuțiile au urmărit teme politice și administrative. Premierul Victor Ponta i-a propus ieri, primarului Klaus Iohannis, un post de ministru, însă Iohannis a refuzat. Potrivit unor informaţii neoficiale, lui Johannis i-a fost propus postul de ministru al Externelor, ocupat până în prezent de Andrei Marga. În urmă cu câteva luni, primarul Sibiului  a susţinut într-o conferinţă de presă  că guvernul Ponta este unul considerabil mai bun. E OK, cu siguranţă este un Guvern sau va fi, dacă va fi acceptat, considerabil mai bun decât ultimele guverne pe care le-am avut (…), fiindcă sunt persoane şi personalităţi cunoscute. Mulţi dintre ei au mai fost miniştri şi se pare că lucrurile se pot duce spre o zonă bună”, a afirmat Iohannis.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mi­rela Gligore, Io­hannis i-a cerut premierului să sprijine proiectele impor­tante pentru Sibiu, printre care se numără şi cel al con­struirii unui spital de urgenţă. ”In cadrul discuţiei, primarul Klaus Iohannis l-a rugat pe premierul Victor Ponta să sprijine în continuare proiectele Sibiului, printre care se numără cel legat de construcţia unui nou spital de urgenţă în Sibiu, proiect pentru care este nevoie de un schimb de terenuri. Primul Ministru s-a arătat dispus să susţină în continuare Sibiul, in proiectele sale”, a spus Mirela Gligore, purtător de cuvânt la primăria Sibiu.

În vremea guvernării PSD 2000 – 2004, lui Johannis i-a mai fost propusă conducerea Ministerului Educație, urmând ca în 2009 liberalii alături de PSD să-l propună pentru funcția de premier. Propunere respinsă de Traian Băsescu la acel moment.

Etichete:

Recomandam sa citesti si