fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Ioan Romulus Haidu și Gabriel Adrian Sabie, „ultimele achiziții” ale Salvamont Sibiu

Ioan Romulus Haidu și Gabriel Adrian Sabie, doi dintre voluntarii de bază ai Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu, vor fi din ianuarie 2022 angajați cu drepturi depline în cadrul instituției sibiene.

În prezent, Serviciul Public Salvamont Sibiu, unde își desfășoară activitatea 18 angajați, 7 savatori montani voluntari și 8 aspiranți voluntari, asigură permanența la Baza de salvare de la Bâlea Lac, precum și în stațiunea Păltiniș, în două puncte medicale amenajate lângă cele două pârtii: Oncești și Arena Platoș.

 

Ioan Romulus Haidu, în vârstă de 38 de ani, este din Arad, a fost voluntar aspirant în perioada 2015-2017 

Ioan Romulus Haidu și Gabriel Adrian Sabie, „ultimele achiziții” ale Salvamont Sibiu

Ioan Romulus Haidu

„De mic copil obișnuiam să merg cu părinții în drumeții, probabil așa am ajuns să apreciez natura în felul ei. Locuiesc în Sibiu de 7 ani și am devenit membru al clubului de turism montan Măgura Cisnădie, unde am avut ocazia să cunosc Salvamontiști care m-au încurajat și îndrumat sp merg pe același drum cu ei. Drept urmare am fost voluntar-aspirant în perioada 2015-2016-2017, iar după obținerea atestatului de salvator montan am ajuns voluntar- atestat până în prezent. De ce Salvamont? Cred că această alegere este datorată combinației dintre dragostea mea față de natură și firea altruistă pe care o am.”, ne-a mărturisit Ioan Romulus Haidu.

 

Gabriel Adrian Sabie și-a descoperit pasiunea pentru munte în adolescență

Ioan Romulus Haidu și Gabriel Adrian Sabie, „ultimele achiziții” ale Salvamont Sibiu

Gabriel Adrian Sabie

„Mă numesc Gabriel Adrian Sabie (nici unul din aceste nume nu le-am ales eu) și de curând am împlinit al nouălea cincinal. M-am apropiat de munte în adolescență și a devenit o pasiune, care mi-a putat pașii pe plaiuri dolomitice unde am întanlit o echipă de salvatori montani la care am activat din anul 2013 până în 2019, când am revenit pe plaiuri mioritice și am activat ca aspirant și apoi voluntar în echipa  de salvatori montan din județul Sibiu. Activitatea de salvator montan este o activitate grea, care impune efort și sacrificiu de sine, dar făcută din altruism pentru oameni și combinat cu pasiunea pentru natură mă răsplăteste pe deplin.”, este mesajul lui Gabriel Adrian Sabie.

Etichete: