fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

IOAN CINDREA: “pensiile, salariul minim şi indemnizaţiile persoanelor cu handicap ar putea creşte din 2015”

Ieri a avut loc prima conferinţă de presă susţinută de organizaţia PSD în perioada campaniei electorale. Iată declaraţia dată de Ioan Cindrea, preşedintele PSD Sibiu:

” Veştile bune ale finalului de an – pensiile, salariul minim şi indemnizaţiile persoanelor cu handicap ar putea creşte din 2015. Am impus un nou model – creştere economică şi solidaritate socială. De asemenea, începând cu ianuarie 2015, indemnizaţiile persoanelor cu handicap vor fi majorate cu indicele preţurilor de consum. Cea mai mică indexare, cel mai mic nivel va fi de 16%. În noul buget există posibilitatea ca pensiile să fie indexate cu până la cinci procente. Pentru ca aceste lucruri să se întâmple, este nevoie să continuăm modelul impus de actuala guvernare, ceea ce înseamnă Victor Ponta preşedinte şi un guvern care să continue această linie……

Romania a fost, in perioada 2009-2012, o tara in care s-a accentuatdezbinarea, la toatenivelurilesocietatii. Diferitecategoriisociale au fost instigate unaimpotrivaalteia: angajatiiimpotrivapensionarilor; cei din mediul public impotrivacelor din privat; au fostdemonizatimediciisiprofesorii. O societate nu poatefunctionaintr-o astfel de paradigma, mai ales candcei care conduc de la nivelul politic societatealucreaza in sensulaccentuariitensiunilor, nu in sensuleliminariilor. In acestidoiani de guvernare am avut ca scop fundamental saschimbamaceastaparadigma, sareunificamsocietatea, saintelegem ca angajatii de la stat isi au rolullor, ca pensionariisuntoameni care isimeritabanii, nu o povara, ca nu poateexistaprosperitatefara un mediu de afacerisanatos, respectatsi nu ostracizat.”

Etichete:

Recomandam sa citesti si