fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Invitație la repetiția generală a concertului Michael Barenboim

Sibienii care n-au reușit să-și cumpere bilete la concertul celebrului violonist Michael Barenboim au ocazia de a asista la repetiția generală cu public. Aceasta va avea loc joi, 22 februarie, de la ora 10:00.

Concertul simfonic va avea loc de la ora 19:00, la Sala Thalia, iar biletele au fost deja epuizate. Este pentru a treia oară când Michael Barenboim colaborează cu Filarmonica Sibiu, după Festivalul Enescu 2019 și un concert extraordinar susținut pe 19 mai 2022, sub bagheta lui Alessandro Crudele. De această dată, va interpreta Concertul pentru vioară în Re major, op. 61, de Ludwig van Beethoven. Programul serii va fi completat de Simfonia a III-a „Eroica” a lui Beethoven.

„Avem un oaspete foarte important, pe solistul Michael Barenboim, și pe Gerald Karni – un dirijor tânăr, dar foarte talentat – care ne vizitează și amândoi ne propun un program integral Beethoven: Simfonia a III-a «Eroica», dedicată «unui fost mare erou», Napoleon, și Concertul de vioară de Beethoven, acest hit al concertelor pentru vioară, despre care Mariana Nicolesco spunea că e «concertul concertelor». Vă așteptăm pe toți! Michael Barenboim este un prieten al Filarmonicii, s-a împrietenit cu noi în 2019, când am colaborat pentru prima dată, la invitația Festivalului Enescu, și am dirijat atunci Concertul pentru vioară de Jörg Widmann, un concert contemporan foarte complicat, dar Michael Barenboim a fost atât de încântat de colaborarea cu Filarmonica de Stat Sibiu și, mai ales, de felul în care a ieșit concertul din Festivalul Enescu 2019, încât a hotărât să se împrietenească cu Filarmonica, cu orchestra, cu toată echipa Filarmonicii și se străduiește să vină anual să ne ridice calitatea concertelor, să ne arate din experiența lui, să se prezinte publicului, care, întotdeauna, este foarte dornic să-l cunoască”, a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Înaintea concertului, de la orele 18:15, spectatorii sunt așteptați și la „Cafeneaua muzicală”, în Chimnița Filarmonicii. Invitatul lui Cristian Lupeș va fi istoricul Răzvan Pop, managerul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si