fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Timp Liber

Invitație la lectură, în Muzeul satului

Vizitatorii Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului vor avea, în curând, la dispoziție o bibliotecă. Iubitorii de lectură vor putea împrumuta cărți pe care să le citească pe malul lacului, sau pe prispa unei case-monument din muzeu. Biblioteca este găzduită de clădirea expoziţională „Cornel Irimie” și însumează peste 20.000 de volume.

Biblioteca de etnografie a Muzeului ASTRA a fost înfiinţată în anul 1991, în cadrul Centrului de informare şi documentare „Cornel Irimie”, din Piaţa Mică nr. 11. La baza organizării sale au stat 1.289 de volume provenite din colecţia personală a lui Cornel Irimie, fondatorul Muzeului Tehnicii Populare din Sibiu. La sfârșitul anului 2022 s-a început reorganizarea bibliotecii, urmând ca în acest an să fie pusă în slujba publicului iubitor de lectură, anunță Muzeul ASTRA.

Timp de o săptămână, la reorganizarea bibliotecii au participat și elevii clasei a X-a de la Colegiul Economic ”George Barițiu” din Sibiu, în perioada lor de practică școlară. ”Cărţile au fost scoase din cutiile în care au fost depozitate, iar cu ajutorul elevilor au fost aranjate pe poliţele rafturilor, în ordinea cotelor. Se lucrează, în paralel, la un catalog on-line, în care au fost introduse o parte dintre cărţile din colecția bibliotecii”, detaliază purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA, Cosmin Călinescu.

Invitație la lectură, în Muzeul satului