fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

Investiții noi pentru Cimitirul Municipal Sibiu

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din această lună vor fi incluse două proiecte prin care Primăria Sibiu continuă investițiile în Cimitirul Municipal Sibiu.

“Cimitirul Municipal Sibiu și-a schimbat mult aspectul în ultimii ani, prin investiții continue și datorită unui management performant și implicat în administrarea acestuia. De la capele, monumente și zona de morminte și până la alei și spații verzi, Cimitirul Municipal este tot mai ordonat și îngrijit. Inițiez aceste două proiecte de hotărâri ale Consiliului Local pentru aprobarea investițiilor cele mai importante din 2023 pentru acest obiectiv public.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Reabilitarea aleii de legătură dintre zona Calea Cisnădiei și Aleea Eroilor. Investiția propusă, estimată la 705.000 de lei, include realizarea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și a lucrărilor propriu-zise de reabilitare: spargerea betoanelor existente, amenajarea drumului și a trotuarelor și mărginirea cu borduri, crearea unei rigole pentru scurgerea apei de ploaie și amenajarea cu balast a zonei dintre drum și morminte. La final, pe această alee se vor planta arbori și arbuști.

Amenajarea a 5 alei pentru trafic pietonal în zona dinspre Calea Cisnădiei. Cimitirul Municipal se extinde în această zonă și astfel este necesară asigurarea accesului cetățenilor spre locurile de veci în condiții bune. Structura aleilor va fi adaptată traficului ușor, pietonal, și vor fi prevăzute cu rigole care să evacueze apa de ploaie. Investiția este estimată la 1,22 de milioane de lei.

Dintre proiectele realizate în 2022 amintim:

  • Reabilitarea Aleii Eroii Revoluției 1989, a doua ca mărime din Cimitir, reprezentând o investiție de aproximativ 1 milion de lei. La aceasta se adaugă mai multe alei amenajate cu balast care au fost reabilitate prin reașezarea și recompactarea stratului de piatră.
  • Recondiționarea Monumentului Eroilor, prin curățare și placarea cu marmură
  • Plantarea a 540 de arbori (salcâmi, tuia, hibiscus) pentru crearea de locuri umbroase
  • Instalarea unui sistem de plată a accesului cu cardul la automatul situat în zona porții de pe Calea Cisnădiei, la celelalte două automate existând deja acest sistem.
  • Repararea gardului de împrejmuire de pe Calea Dumbrăvii și de pe Calea Cisnădiei
  • Înlocuirea a 12 cișmele cu apă potabilă din Cimitir și dotarea lor cu sistem anti-îngheț
  • Instalarea a peste 100 de indicatoare rutiere care să reglementeze traficul pe aleile carosabile din Cimitir.
  • Renovarea clădirii administrative pe interior și exterior, inclusiv recompartimentări.