fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

Investiții de 20 de milioane de lei la spitalele de Psihiatrie și Pneumoftiziologie

Două spitale din Sibiu, aflate în subordinea Consiliului Județean, beneficiază de reabilitarea și modernizarea clădirilor din fonduri europene. Proiectele, în valoare de peste 20 de milioane de lei, sunt finanțate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, cu cofinanțare de la Consiliul Județean Sibiu.

Spitalul de Pneumoftiziologie

La Spitalul de Pneumoftiziologie, proiectul prevede Reabilitarea termică la Pavilionul II și Pavilionul Administrativ. Investiția se ridică la aproape 10 milioane de lei. Gradul de realizare este, în acest moment, de 90%.
La Pavilionul Administrativ, s-au executat lucrări de refacere integrală a instalațiilor electrice, de apă-canal, termice și ventilație, se instalează o nouă centrală termică, s-au reparat pardoselile și tencuielile interioare, s-a înlocuit tâmplăria și se termoizolează pereții. S-au montat panouri solare și o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități.
La Pavilionul II, lucrările de reabilitare au vizat îmbunătățirea izolației termice a clădirii, modernizarea instalațiilor pentru prepararea și transportul agentului termic, apei calde menajere și a sistemelor de ventilație și climatizare. De asemenea, s-au înlocuit corpurile de iluminat și s-au amplasat panouri solare.

Spitalul de Psihiatrie “Gheorghe Preda”

Proiectul Relocare Ambulatoriu Adulți, la Spitalul de Psihiatrie, în valoare totală de aproximativ 10,7 milioane de lei, prevede extinderea și modernizarea clădirii. Noul ambulatoriu va cuprinde: 9 cabinete medicale pentru specialitățile: psihiatrie, neurologie, endocrinologie și interne; 5 cabinete pentru psihologie și imagistică; un laborator de analize cu două camera de recoltare; trei săli de așteptare; 16 grupuri sanitare și 3 săli de tratament.
Dotări moderne la Noul Ambulatoriu va avea dotări modern: sistem modular analitic biochimie și imunologie, electrochemiluminescență și analizor automat hematologie, analizoare automate coagulare, urină cu sediment, microbiologie, nefelometru, ecograf Doppler general și carotidian, EEG, EMG.
Deocamdată, acest proiect are un grad de realizare de doar 13%.
Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 este unul dintre programele prin care România a accesat fondurile europene structurale și de investiții provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR).

Etichete:

Recomandam sa citesti si