fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură Timp Liber

Învață despre arta olăritului de la neaoșul olar Marcel Tănasie

Marcel Tănasie, un olar neaoș, care zâmbește mereu pe sub mască, își zice “Pacală”, asta pentru că pe lângă tainele olăritului meșterul nostru are și darul povestirilor cu tâlc. Acesta te așteaptă în Muzeul Astra din Sibiu în perioada 28 iulie – 2 august 2020 la ateliere interactive de olărit și decorat ceramică. Atelierul de amenajare a cuptorului face parte din programul ,,ANIMĂ ASTRA”.

Învață despre arta olăritului de la neaoșul olar Marcel Tănasie

Atelierele se vor desfășura cu maxim 10 participanți, cu respectarea normelor în vigoare privind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Programul atelierelor de olărit și decorat ceramică:

10.30 – 11:30

12:00 – 13:00

14:30 – 15:30

16:00 – 17:00

“Marcel a sosit la invitația noastră tocmai din satul Șișești, județul Mehedinți, pentru a vă impărtăși și vouă din tainele prelucrarii tradiționale a lutului. Nu a venit singur, ci cu fiul său Andrei, urmașul său la roata de olar. Dacă vrei să îi cunoști pe cei doi meșteri, dacă vrei să le asculți povestea sau doar să îți încerci norocul într-ale olăritului, te asteptăm în perioada 28 iulie – 2 august 2020 la ateliere interactive de olărit și decorat ceramică.”, transmit reprezentanții Muzeului Astra.

Pe meșterul Marcel Tănăsie îl mai poți vedea cum construiește din materiale tradiționale un cuptor de ars oale. Construcția și pregătirea cuptorului va avea loc în curtea Gospodăriei de olar din localitatea Găleșoaia, județul Gorj – casa veche.

 

 

 

 

Etichete: