fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Intrare gratuită la Muzeul Național Brukenthal în prima joi din fiecare lună

De astăzi, în prima joi din fiecare lună toți sibienii (cu CI sau certificat de naștere) și toți pensionarii vor avea intrare gratuită în Muzeul Național Brukenthal.

Astăzi sunt deschise pentru vizitatori următoarele muzee:

– Muzeul de Istorie – Casa Altemberger

– Muzeul de Istorie Naturală

– Muzeul de Istorie a Farmaciei

– Muzeul Cinegetic August von Spiess

Alexandru Constantin Chituță a declarat: „Am inițiat acest proiect ce a fost prezentat și aprobat de Consiliul de Administrație al Muzeului Național Brukenthal în luna decembrie a anului trecut. Muzeul Național Brukenthal este singura instituție culturală din Sibiu care se află în subordinea Ministerului Culturii însă această instituție culturală a luat naștere prin eforturile Baronului Samuel von Brukenthal care a lăsat prin testament colecția sa și Palatul Brukenthal din Piața Mare comunității sibiene. Încă din timpul vieții sale Biblioteca Brukenthal era publică. Acest lucru a fost desăvârșit în 1817 când s-a deschis oficial acest Muzeu, în acel an fiind vizitat chiar de Împăratul Francisc I împreună cu soția sa, Carolina Augusta.

Muzeul Național Brukenthal își desfășoară activitatea în Sibiu, fiind o instituție culturală etalon și un brand al orașului. Din acest considerent cred că trebuie să oferim mai mult comunității în care trăim și în care ne desfășurăm activitatea. Este un cadou pe care Muzeul Național Brukenthal îl face comunității sibiene! Vă așteptăm să vizitați și să vă bucurați de valorile inestimabile prezentate în expozițiile deschise în orașul nostru!

Este o invitație de a redescoperi spațiile muzeele. De multe ori se întâmplă ca locuitorii să cunoască unele lucruri dar socotindu-le aproape și, să spunem, ale lor să le trateze cu o ușurință și lejeritate. Este un fapt care se întâmplă în toată lumea. Așadar venim cu un mesaj de a redescoperi și de a se bucura de ceea ce orașul nostru deține și expune.”