fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură Interviu Judet

Interviu | Mădălina Bugner, pictorița care te transpune într-o lume de basm

Interviu | Mădălina Bugner, pictorița care te transpune într-o lume de basm

Pictura este una dintre activităţile care ne oferă posibilitatea de a evada dintr-o lume reală în alta cu totul diferită, ferită de gânduri şi preocupări. Atunci când pictezi trebuie să simţi că faci parte din lucrarea realizată, să te transpui în atmosfera creată. Culoare este cuvântul care guvernează lumea prin ochii Mădălinei Bugner (o artistă talentată, în vârstă de 19 ani, din Comuna Șura Mare) „Mădă”, așa cum îi spun cei dragi, este studentă în anul I la Facultatea de Științe Socio-Umane, Specializarea Arte vizuale- Conservare și Restaurare. Este o persoană veselă, creativă, mereu cu zâmbetul pe buze, căreia îi place să danseze, să deseneze, însă pictura este marea dragoste, așa cum ne mărturisește tânăra noastră „Cred că sunt pasionată de pictură dintotdeauna, pictura este prima mea dragoste.” Mădălina Bugner a discutat cu reporterul Star Sibian, căruia i-a oferit detalii despre pasiunea ei.

De cât timp ești pasionată de pictură?

Cred că sunt pasionată de pictură dintotdeauna, pictura este prima mea dragoste! Am început să desenez la vârsta de 6 ani, când încercam să desenez personajele animate pe care le îndrăgeam.

Ce reprezintă pictura pentru tine?

Pentru mine pictura înseamnă un refugiu.

Câte lucrări ai realizat până în prezent? Dacă ne poți face o scurtă clasificare, mai exact câte dintre acestea sunt tablouri, câte sunt icoane pe sticlă?

Până în prezent am realizat 8 tablouri pe pânză, o icoană pe sticlă și foarte multe desene a căror numărătoare am pierdut-o de mult.

Interviu | Mădălina Bugner, pictorița care te transpune într-o lume de basmCare sunt pictorii pe care îi admiri?

Pictorii pe care îi admir sunt Alexandre Cabanel, Giotto di Bondone și Michelangelo Buonarroti.

Ai momente când nu îți iese deloc ceea ce vezi cu “ochii” minții și abandonezi lucrarea? Dacă da, cum treci peste astfel de momente?

Am anumite momente în care spiritul creativ mă părăsește, de multe ori chiar și în timpul realizării unui tablou. Cum trec peste? Încerc să îmi golesc mintea și să caut materiale care să mă inspire în cărti, pe internet sau chiar elemente ale vieții cotidiene

Ai anumite momente în care te simți mai predispusă pentru a picta?

Nu aș spune că am anumite momente sau că ar depinde de starea mea de spirit, inspirația mă poate “lovi” oricând și oriunde.

Ai tendința de a experimenta și o altă formă de exprimare artistică?

Da, mă declar o iubitoare de nou și necunoscut, sunt mereu pregătită pentru o nouă provocare.

Care sunt sursele de inspirație pentru tablourile tale?

Sursele mele de inspirație sunt legendele, cărțile de tarot, în principiu tot ceea ce ține de mister și necunoscut. Spre exemplu, unul dintre tablourile pe care l-am terminat recent este inspirat din ceea ce am descoperit în urma vizitării Castelului Corvinilor, numit și Castelul Huniazilor.

Ce îți place să pictezi?

Îmi place să pictez lucruri mai greu de “digerat”, spirite, clovni, desene inspirate din tarot, demoni sau la îndemnele celor din jur peisaje.

Interviu | Mădălina Bugner, pictorița care te transpune într-o lume de basmRespecți anumiți pași atunci când pictezi sau nu ai un șablon anume?

Nu respect un șablon anume, îmi place să îi dau frâu liber pensulei.

Cât costă cea mai ieftină lucrare a ta, dar cea mai complexă?

Cred că cea mai ieftină lucrare a mea costă 50 de lei, iar cea mai scumpă 300 de lei.

Unde pot fi admirate sau cumpărate lucrările pe care le realizezi?

Lucrările pot fi admirate pe pagina mea personală de Facebook, Bugner Mada.

Dacă ar fi să faci o declarație de dragoste pictând, aceasta ar consta în…?

O declarație de dragoste? Nu mă identific ca o romantică incurabilă și nu cred că m-aș vedea făcând asta.

Dacă ar trebui să îți caracterizezi stilul în câteva cuvinte, care ar fi acelea?

Stilul meu este ciudat, neînțeles, dar totodată magic!

Interviu | Mădălina Bugner, pictorița care te transpune într-o lume de basm

Ți-ai realiza propriul portret?

Sinceră să fiu nu, nu este stilul meu să desenez persoane, mi-ar fi greu să mă desenez până și pe mine.

De unde îți procuri materialele și de ce anume ai nevoie înainte de a te apuca de muncă?

Materialele le procur de pe internet sau de la HORNBACH. Înainte să mă pot apuca de muncă am nevoie de pânză, culori tempera, culori de ulei și o cană mare de cafea.

Sunt costisitoare materialele și uneltele de care ai nevoie?

Sunt destul de costisitoare, dar merită.

Mădălina Bugner nu realizează doar picturi pe sticlă sau tablouri, ea pictează și pe pereți. Ceea ce nu este o simplă zugraveală colorată, deoarece din mâinile și din mintea pictoriței din Șura Mare ies adevărate creații de artă. Din câte știm ți-ai pictat propria camera. De ce picturi pe perete?

Mereu mi-a plăcut să îmi lărgesc orizonturile, acesta este motivul pentru care am ajuns de la pictură pe hârtie sau pânză la cea pe perete.

Te rugăm să ne detaliezi ce ai pictat pe pereții camerei tale.

Am pictat lucruri care mă reprezintă, care îmi descriu “sufletul de artist”. Fiind pasionată de astrologie, mi-am desenat constelațiile zodiilor. De asemenea, sunt pasionată și de astronomie,  de aceea se regăsesc și planete pe pereții camerei mele. Se pot remarca și două reprezentări ale soarelui și ale lunii, aici ca mijloc de inspirație mi-a fost legenda poveștii de dragoste dintre soare și lună.

Se spune despre artiști că trăiesc în lumea lor și de multe ori sunt neînțeleși de ceilalți. Ai pățit așa ceva, te regăsești în aceste afirmații?

Este adevărat, noi, artiștii vedem lumea cu alți ochi de aceea suntem și mai greu de înțeles. Da, pot spune că am pățit asta, ca artist sunt o fire extrovertită cum se poate observa și după felul în care aleg să mă îmbrac. Din păcate nu toată lumea acceptă conceptul de “diferit”, iar atunci oamenii aleg să eticheteze.

Ce spun părinții tăi despre ceea ce faci, te susțin?

Parinții mei m-au susținut mereu în ceea ce fac, fără ei nu as fi putut să îmi urmez pasiunea, sprijinul lor este nemărginit. Prin acest mijloc aș vrea să le mai mulțumesc încă o dată pentru tot ceea ce fac pentru mine.

Interviu | Mădălina Bugner, pictorița care te transpune într-o lume de basm

Etichete: