fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Interviu

Interviu cu Maria-Cristina NIȚĂ, voluntar ISU Sibiu, premiată de Președintele României pentru activitatea de voluntariat

Interviu cu Maria-Cristina NIȚĂ, voluntar ISU Sibiu, premiată de Președintele României pentru activitatea de voluntariat

Maria-Cristina NIȚĂ a fost recent premiată de președintele României pentru activitatea de voluntariat realizată începând cu anul 2016 în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt Dumitru Croitor” al județului Sibiu. La propunerea comenzii ISU Sibiu, tânăra, voluntar în cadrul echipajelor de prim-ajutor SMURD Sibiu a fost premiată,  la Palatul Cotroceni, de către Klaus Iohannis, cu Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului și Angajament Social” în grad de Cavaler. Tânăra ne-a acordat un interviu, în premieră, ziarului nostru.

𝐶𝑒 𝑟𝑒𝑝𝑟𝑒𝑧𝑖𝑛𝑡𝑎̆ 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑡𝑖𝑛𝑒 𝑎𝑐𝑒𝑎 𝑑𝑖𝑠𝑡𝑖𝑛𝑐𝑡̦𝑖𝑒?

O recunoaștere oficială a meritelor dobândite după cinci ani de voluntariat constant și misiuni îndeplinite în sprijinul semenilor alături de colegii mei din cadrul SMURD Sibiu.

 

𝐶𝑢𝑚 𝑑𝑒𝑠𝑐𝑟𝑖𝑖 𝑎𝑐𝑡𝑖𝑣𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑑𝑒 𝑣𝑜𝑙𝑢𝑛𝑡𝑎𝑟 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑑𝑟𝑢 𝐼𝑆𝑈 𝑆𝑖𝑏𝑖𝑢?

O activitate în care te poți baza pe experiențele anterioare și cunoștințele pe care le ai, dar niciodată pe faptul că ai putea sti la ce urmează să fi expus. În același timp, dincolo de intervențiile propriu-zise, prin voluntariat am cunoscut cei mai frumoși oameni și bineînțeles, am lucrat și încă lucrez alături de ei.

Interviu cu Maria-Cristina NIȚĂ, voluntar ISU Sibiu, premiată de Președintele României pentru activitatea de voluntariat„Am ales să facem aceasta nominalizare în semn de apreciere pentru conduita și întreaga activitate de voluntariat pe care a desfășurat-o Maria Cristina Niță până în momentul de față în sprijinul comunității sibiene.
Pe parcursul anilor, a dovedit o dorință constantă de a învăța prin participarea activă la misiunile medicale ale Inspectoratului, alături de paramedici SMURD ceea ce ne-a determinat să o considerăm un membru al familiei salvatorilor sibieni.”, transmit reprezentanții ISU Sibiu.

În cadrul acestei ceremonii, unde a fost premiată excelența în activitatea de voluntariat, tânăra s-a numărat printre cei 17 voluntari din echipele de acordare a primului ajutor în caz de situații de urgență, care au avut onoarea de a fi premiați pentru dăruirea și profesionalismul de care au dat dovadă de-a lungul timpului.
Maria – Cristina Niță, are 22 ani și face parte din familia Voluntarilor SMURD Sibiu din anul 2016 pe când urma Liceul ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu. A urmat apoi Școala militară de Subofițeri de Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani iar în momentul de față este încadrată la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sibiu General de Brigadă ”Mihail Rasty”.

Interviu cu Maria-Cristina NIȚĂ, voluntar ISU Sibiu, premiată de Președintele României pentru activitatea de voluntariatAni întregi și-a dedicat timpul liber, tuturor celor aflați la nevoie participând la peste 3000 misiuni (cazuri medicale, accidente rutiere) cu dedicare și empatie. Plină de dinamism și mereu cu inițiativă a oferit un real sprijin echipajelor de paramedici SMURD precum și colegilor pompieri. Cu toții o prețuim și ii transmitem întreaga noastră considerație atât ei cât și tuturor Voluntarilor SMURD Sibiu.

 

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si