fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Discuţii privind Strategia de Dezvoltare Urbană Durabilă a Municipiului Sibiu 2015-2023

Primăria Municipiului Sibiu în parteneriat cu Fundația Heritas lucrează la elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană Durabilă a Municipiului Sibiu (SIDU) pentru perioada 2015-2023. Strategia va include o listă de proiecte considerate de comunitate și autorități că vor asigura dezvoltarea Sibiului în următorii ani.

Aceste proiecte vor fi propuse spre finanțare pe noile axe de fonduri structurale, din diverse alte granturi și finanțări nerambursabile sau din bugetul local al Sibiului. Prima etapă a fost colectarea de date cu privire la realitățile din prezent ale orașului. În acest scop au fost solicitate informații din partea instituțiilor abilitate din domeniul economic, social, al ocupării forței de muncă, etc. De asemenea, peste 800 de sibieni au răspuns chestionarului promovat de Primăria Sibiu pentru a afla părerea lor cu privire la domenii precum calitatea locuirii, calitatea serviciilor de utilități, eficiența transportului public, etc. În scopul alcătuirii listei de proiecte pentru viitoarea dezvoltare a orașului, Primăria Sibiu în parteneriat cu Fundația Heritas a organizat în 4 și 5 august, în sediul Primăriei Sibiu, întâlniri cu peste 120 de reprezentanți ai mediului economic, al asistenței sociale, al culturii, sportului și turismului, al protecției mediului și cel al ocupării forței de muncă.

“Nu am dorit să elaborăm această Strategie ca un document instituțional, ci ca un document al comunității, care să rezulte în urma unei largi consultări publice. Mai întâi am întrebat sibienii despre provocările orașului din prezent, iar zilele acestea am organizat discuții cu reprezentanți ai domeniului serviciilor publice, ai domeniului privat și ai societății civile. Au fost discuții foarte deschise și m-am bucurat să văd în toți un interes mare față de dezvoltarea orașului. Vom continua și vom lărgi aceste consultări pentru ca documentul final să fie unul cu adevărat relevant pentru ceea ce comunitatea își dorește pentru Sibiu” (Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului)

Etichete: