fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Întâlnirea administrativă a preoților din Protopopiatul Săliște la Centrul Cultural „Sfântul Andrei Șaguna” de la Păltiniș

În data de 17 februarie 2021 a avut loc întâlnirea administrativă a preoților din Protopopiatul Săliște care s-au reunit sub conducerea părintelui protopop Petru Toader Damian la Centrul Cultural „Sfântul Andrei Șaguna” de la Păltiniș cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu. În cadrul întâlnirii au fost prezentate principalele acțiuni și realizări ale acestei structuri administrative a Arhiepiscopiei Sibiului, prezentare realizată de către protopopul locului, iar invitatul special al preoților, pr. prof. dr. habil. Daniel Buda, Decanul Facultății de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna”  din Sibiu a susținut o prelegere cu tema: „Legătura dintre rugăciune și răbdarea suferințelor. Sfinții Mucenici – modele de rugăciune și răbdare.” Părintele decan a surprins trei aspecte importante legate de mucenicie ca harismă în Biserica lui Hristos, modelul pentru mucenici fiind chiar Mântuitorul Iisus Hristos, care este și modelul de rugăciune a mucenicilor pentru cei care săvârșeau actul de prigoană, în acest sens fiind date ca exemplu muceniciile Sfântului Arhidiacon Ștefan și a Sfântului Policarp al Smirnei.

Întâlnirea s-a încheiat cu dialog folositor pentru participanți fiind abordate tematici legate de tema anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a credincioșilor din Patriarhia Română.

Etichete:

Recomandam sa citesti si