fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

Întâlnire de lucru cu oamenii de afaceri germani din Sibiu

Zilele trecute, împreună cu ministrul Economiei, Florin Spătaru, am avut o întâlnire cu oamenii de afaceri germani, care investesc în industria din România. La întâlnire a participat și președintele Clubului Economic German, Wolfgang Köber, împreună cu foștii președinți Stefan Braune și Werner Keul, actualmente membri ai Clubului, dar și cu conducerile la vârf ale unor mari companii prezente la Sibiu, în Zona Industrială Vest.
Întâlnirea a fost urmată de o vizită la trei obiective importante de pe platforma industrială Vest, două dintre acestea fiind cele mai mari, atât din punct de vedere al cifrei de afaceri, cât și al numărului de angajați. Este îmbucurător faptul că ambele societăți au un plan de extindere, care a fost deja început prin construcția de noi spații de producție.
După vizită, am avut discuții, la o masă rotundă. Ministrul Florin Spătaru a anunțat că s-a aprobat schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare, în valoare de 300 de milioane de euro. ”Prin acest proiect, ne dorim ca aceste companii să-și dezvolte noi linii de producție, să se retehnologizeze, să achiziționeze echipamente care să se încadreze în trendul de reducere a emisiilor de carbon. Este prima schemă de ajutor de stat gestionată de Ministerul Economiei, dedicată acestui sector industrial. Ne dorim ca, prin acest sprijin, să transmitem un semnal către companiile care vor să-și dezvolte și capabilități noi în România sau care vor să-şi extindă investiția deja existentă în țara noastră”, a explicat ministrul Economiei.

Întâlnire de lucru cu oamenii de afaceri germani din Sibiu   Întâlnire de lucru cu oamenii de afaceri germani din Sibiu   Întâlnire de lucru cu oamenii de afaceri germani din Sibiu

Oamenii de afaceri germani au ridicat, printre altele, problema birocrației excesive și cea a transportului angajaților. Sunt instituții publice, în Sibiu, care emit foarte greu actele de reglementare necesare unor investiții noi, iar acest lucru reprezintă o piedică serioasă pusă potențialilor investitori. În privința transportului angajaților, companiile se confruntă cu prețuri exorbitante pe care trebuie să le plătească firmelor care asigură transportul cu microbuzele. Pentru a veni în sprijinul angajatorilor, Consiliul Județean și celelalte primării din județ trebuie să stea la aceeași masă și să identifice o soluție eficientă pentru transportul oamenilor. Este extrem de importantă asigurarea unor condiții optime pentru ca investitorii de pe platforma industrială Vest să rămână la Sibiu, iar potențialii investitori să fie încurajați să vină aici. Pentru acest lucru, esențială este asigurarea forței de muncă și a mobilității acesteia la costuri decente pentru angajatori.
Zona industrială este inima județului. Aceasta ține în viață economia locală, asigură locuri de muncă și crește nivelul de trai al comunității. Dacă există investiții care atrag bani în județ, se poate asigura dezvoltarea sustenabilă pe toate palierele economiei.
Partidul Social Democrat, întotdeauna, în toate perioadele în care a fost la guvernare, a avut măsuri clare prin care economia României a fost sprijinită.

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu

Etichete: