fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Instituţiile sociale în atenţia Consiliului Judeţean Sibiu

Prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3- Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Consiliul Judeţean Sibiu, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sibiu, a accesat fonduri europene pentru reabilitarea şi modernizarea instituţiilor sociale aflate în subordinea sa.

Astfel, continuă lucrările de renovare şi modernizare la cele două centre de plasament aflate în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu- Centrul Gulliver şi cel de la Turnu Roşu, urmând ca lucrările să se finalizeze până la finalul anului. Centrul de Plasament Gulliver din Sibiu a intrat în reabilitare la începutul acestui an, iar valoarea totală a proiectului se apropie de 4 milioane de lei, din care contribuţia Consiliul Judeţean Sibiu, prin DGASPC, este de 65.000 de lei. Lucrările de modernizare aflate în curs presupun reîmpărţirea spațiului existent și construirea unui corp nou, astfel că până la finalul lucrărilor, la sfârșitul acestui an, Centrul cuprinde 2 clădiri cu 7 module pentru găzduirea copiilor și spații administrative pentru personal. Fiecare modul va cuprinde 3 dormitoare, două dormitoare de 3 copii și un dormitor de 4 copii. Spațiile comune în modul: o cameră pentru desfășurarea activităților educative, un spațiu care conține: un oficiu, sala de meseun spațiu igienico-sanitar. Spaţiile destinate funcţionării Centrului vor fi împărţite astfel:1 cabinet/ birou pentru: contabil, administrator, magaziner, 1 bucătărie, magazii, 1 spălătorie, 1 spațiu depozitare materiale contaminate, 1 spațiu pentru arhivă.Pentru personal vor fi amenajate un birou pentru șeful centrului, 1 birou pentru psiholog – spațiu psihodiagnoză, 1 birou asistent social – spațiu socializare și întâlniri de echipă, 1 vestiar pentru personal îngrijire, o cameră care să servească exclusiv vizitelor părinților/apartenenților acestora, 1 cabinet medical, 1 izolator, 1 spațiu activități de club etc.De toate aceste modernizări ale Centrului Gulliver beneficiază cei 50 de copii instituţionalizaţi aici.
Centrul de plasament pentru copilul cu dizabilităţi Turnu Roşu trece și el prin lucrari de renovare și modernizare, iar valoarea proiectului se apropie tot de 4 milioane de lei, din care contribuția Consiliului Județean prin DGASPC, este de 60.000 de lei. După implementarea proiectului, la fianlul acestui an, Centrul va cuprinde 14 garsoniere pentru 50 de copii cu dizabilităţi. Fiecare garsonieră va avea un dormitor pentru 2-4 copii, o cameră de zi, un spaţiu igienico – sanitar. Până acum centrul nu avea un bloc alimentar, cabinet medical şi sală de mese proprii, însă, la finalizarea lucrărilor de toate acestea se vor putea bucura copiii instituţionalizaţi aici. Aceştia vor avea la dispoziţie un cabinet psiholog, cabinet asistent social, sală de kinetoterapie, sală destinată vizitelor părinților / apartenenților copiilor.

Etichete:

Recomandam sa citesti si