fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Educatie Medias

Inspectorul general școlar Monica Munteanu a vizitat o parte din unitățile școlare ale municipiului Mediaș

La invitația primarului municipiului Mediaș, Gheorghe Roman astăzi, 25 februarie 2022 inspectorul general școlar prof. Monica – Adriana Munteanu a vizitat o parte din unitățile școlare ale municipiului Mediaș pentru a observa modul și stadiul implementării proiectului cu finanțare europeană ,,Achiziție de tablete școlare și alte echipamente necesare desfășurării activității didactice on-line în municipiul Mediaș’’.
Cu acest prilej a fost verificată funcționalitatea echipamentelor care dotează, din acest an, toate clasele din unitățile școlare de pe raza municipiului Mediaș și felul în care acestea spijină și dezvoltă procesul educativ și activitatea cadrelor didactice.
„Am venit în Municipiul Mediaș pentru a vizita câteva școli pentru a vedea stadiul unui proiect gândit și lansat de Primăria Municipiului Mediaș care are ca finalitate dotarea unităților de învățământ cu table interactive, laptopuri pentru profesori și tablete pentru elevi. Ceea ce am descoperit în clase nu poate decât să mă bucure. Modul cum se structurează fiecare activitate poate să facă ca actul educațional atât al profesorului va duce ca rezultatele copiilor să se înbunătățească și acest lucru ne bucură. În fiecare zi școlile din Municipiul Mediaș se înbunătățesc, au o altă imagine.”, a spus inspectorul general școlar prof. Monica – Adriana Munteanu.
În cadrul acestui proiect implementat de Primăria municipiului Mediaș au fost achiziționate un număr de 282 de table interactive, 373 de laptopuri, 204 camere video și 276 de routere, întreaga investiție depășind suma de 3 milioane de lei.
„La colegiul nostru, deja, toate sălile de clasă sunt dotate cu table inteligente, astfel încât activitatea să se poată desfășura în condiții optice. Această achiziție pe care Primăria Municipiului Mediaș a făcut-o este deosebit de importantă și, cu siguranță, va aduce plus valoare actului educațional. Elevii și dascălii noștri au acces la toată logistica necesară pentru a putea desfășura atât activitățile online, cât și cele fizice cât mai atractiv, adaptate nevoilor. Prin profesionalismul dascălilor, prin dăruirea elevilor și prin această bază materială să asigurăm fiecărui copil un cadru în care să se poată dezvolta frumos și să își atingă potențialul maxim de dezvoltare.”, consideră și Corina Custelcean, directorul Școlii Naționale de Gaz Mediaș.
Etichete: