fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a luat act de acestea și condamnă orice fel de comportamente neconforme cu deontologia

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a luat act de acestea și condamnă orice fel de comportamente neconforme cu deontologia
Ca urmare a unor sesizări ale părinților legate de modul de comunicare a cadrelor didactice în relația cu elevii și / sau părinții, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a luat act de acestea și condamnă orice fel de comportamente neconforme cu deontologia.
Comunicarea didactică trebuie să rămână în sfera strict profesională și să susțină construirea unor relații umane ecologice, în care fiecare participant al relației să se simtă confortabil, în siguranță și securitate emoțională.
„Suntem conștienți că cei doi ani atipici, cu multe restricții individuale și sociale au dus la stări anxioase, la comportamente care nu pot întreține relații armonioase. Cu toate acestea, cadrele didactice sunt persoanele cu cele mai bune abilități de comunicare asertivă și persuasivă. Este o datorie de onoare ca fiecare profesor să găsească toate resursele interioare, din sfera inteligenței emoționale, pentru a avea un comportament adecvat cu fiecare copil / elev / părinte în parte, pentru a folosi la maximum potențialul fiecăruia și pentru a dezvolta stima de sine. În acest sens, facem apel la toate cadrele didactice, reiterând necesitatea de a-și aminti că sunt persoanele care pot influența în mod pozitiv starea de bine a elevilor și implicit progresul școlar al acestora.”, este mesajul Monicăi- Monica-Adriana MUNTEANU, inspectorul școlar general.
Etichete:

Recomandam sa citesti si