fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Inspectoratul dă înapoi. Nu se mai învață sâmbăta

În cursul acestei dimineți, la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a avut loc o întâlnire între conducerea instituției și liderii de sindicat din Sibiu. În cadrul acestei întâlniri s-a decis ca orele libere din vacanța pe care elevii o vor avea pe perioada Summit-ului Consiliului Uniunii Europene să nu mai fie recuperate sâmbătă, ci fiecare unitate de învățământ să decidă când vor fi recuperate aceste ore. Noul orar cu datele în care se vor recupera orele trebuie să fie gata până vineri, 8 martie, moment în care pe masa inspectorului general școlar vor trebui să fie aceste documente ștampitale și semnate de directorii unităților de învățământ și de liderii de sindicat. 

Contextul în care a avut loc această întâlnire a fost creat la finalul săptămânii trecute, când autoritățile sibiene și Inspectoratul Școlar Sibian au anunțat că elevii vor avea vacanță în perioada 6 – 10 mai, zile în care, la Sibiu, se desfășoară summit-ul, iar orele vor fi recuperate în zile de sâmbătă, începând cu 2 martie. Mai mulți părinți și cadre didactice au luat atitudine și pe internet a fost făcută o petiție cu nemulțumirile acestora, petiție ce a strâns peste 1.100 de semnatari.

„Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a emis adresa cu nr 2515/01.03.2019 care are ca scop stabilirea calendarului de recuperare în zile de sâmbătă pentru perioada 6-10 mai 2019 , afectată de închiderea unităților de învățământ pe perioada Summitului European. Având în vedere că această hotărâre a fost adusă la cunoștința părților implicate cu mai puțin de 24 de ore înainte de a fi aplicată și încalcă drepturile prevazute de Constituția României, Legea Educației Națioanale Art 80 alin. 1 si 2, Contractul Colectiv de Muncă la nivel de Ramura , Codul Muncii și Statutul Elevului , atât pentru elevi cât și pentru profesori”, se arată în petiție.

Astfel, conducerea IȘJ a decis ca fiecare unitate de învățământ să decidă când și cum vor recupera orele.

„Ca urmare a întâlnirii ce a avut loc astăzi, 4 martie între conducere ISJ Sibiu, conducerea S.I.P. Sibiu și S.L.I Sibiu având ca temă modalități de recuperare a orelor corespunzătoare perioadei 6 – 10 mai 2019, vă comunicăm următoarele:

  • în fiecare unitate de învățământ din municipiul Sibiu se vor întruni Consiliul Profesoral și Consiliul de Administrație care, în funcție de capacitatea unităților de învățământ, numărul de schimburi în care se desfășoară activitățile didactice și de alte aspecte specifice lor, vor decide modalitățile alternative la programul de recuperare înaintat prin adresa numărul 2515/1.03.2019.
  • hotărârile Consiliului de Administrație din fiecare unitate de învățământ însoțite de programul efectiv de recuperare, va fi remis către ISJ Sibiu până vineri, 8 martie, ora 10:00, documentele respective purtând ștampila unității de învățământ, semnătura directorului și a liderului de sindicat”, se arată în comunicatul trimis de reprezentanții IȘJ Sibiu”, au transmis reprezentanții inspectoratului.

Vă reamintim că, în urma sesizărilor făcute de părinți și cadre didactice, Star Sibian a făcut publică încălcarea legii prin deciziile luate de autorități și reprezentanții ISJ.

Etichete:

Recomandam sa citesti si