fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Inspecție la șantierul viitoarei grădinițe din Cisnădie

Inspecție la șantierul viitoarei grădinițe din Cisnădie

Cartierul Arhitecților este unul dintre cele mai noi cartiere și cum era firesc aici foarte mulți tineri și-au format o familie și astfel a luat naștere o comunitate de oameni tineri cu dorințe, aspirații și nevoi materiale și duhovnicești.

Răspunzând nevoilor duhovnicești, spirituale, în Cartierul Arhitecților a fost ridicată o biserică cu hramurile “Sfântul Mucenic Laurenţiu” şi “Sfântul Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei”, cu sprijinul Arhiepiscopiei Sibiului, la inițiativa și cu implicarea directă a Înaltpreasfințitului Mitropolit Laurențiu și este parte a viitorului Ansamblu socio-educațional „Sfântul Nicolae” care va avea un centru pentru activități cu tinerii, o grădiniță, cabinete medicale și alte spații necesare activităților sociale, religioase și educative din Cartierul Arhitecților.
Astăzi, 14 iulie 2021, însoțit de Arhim. Ioachim Tomoiagă, Vicarul-eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului, Pr. Petru Madina, consilier economic al Arhiepiscopiei Sibiului, și Primarul orașului Cișnadie, Gheorghe Huja, Părintele Mitropolit Laurențiu Streza a vizitat și inspectat stadiul lucrărilor viitoarei grădinițe din Cisnădie, grădiniță ce va avea o suprafață la sol de aproape 360 mp, iar suprafața desfășurată de 695 mp.
Clădirea dispune de parter și mansardă și va avea în total șase săli de activități educaționale/sociale– câte trei pe fiecare nivel; o sală multifuncțională, o bucătărie, o sală de mese, spații depozitare, cabinet medical etc. Potrivit proiectului, beneficiari ai viitoarei grădinițe vor fi cel puțin 100 de copii.
Inspecție la șantierul viitoarei grădinițe din Cisnădie„Primăria din Cisnădie ne-a ajutat mult. N-am avut nicio problemă, cum am depus toate actele, birocrația am întâmpinat-o până am făcut proiectul în sine cu toate avizele. Plus, primăria ne-a dat și din patrimoniul ei 80 mc de material lemnos pe care să-l folosim la edificarea acestei grădinițe. Avem o foarte bună colaborare, pentru că noi facem ceva ce trebuia să facă primăria. Dar o facem din dorința noastră de a ajuta”, a adăugat ÎPS Laurențiu Streza.
La rândul său, primarul Cisnădiei, Gheorghe Huja, a subliniat importanța acestui proiect pentru cartier, la fel cum sunt necesare și alte proiecte în zonă. „Noi normal că ne bucurăm – nu avem nici școală, nici grădiniță în acel cartier. E un lucru foarte bun să se construiască o grădiniță, pe care o sprijinim și noi cu ce putem: am aprobat în consiliul local lemnul pentru grădiniță. Contribuim cu ce putem, dar investiția în mare parte o face Arhiepiscopia”, a declarat primarul Cisnădiei.
Mitropolitul Ardealului a ținut să precizeze că mai sunt și alte locații în cartiere noi unde vor fi implementate astfel de proiecte și acțiuni – religioase, sociale, culturale și educaționale.
Etichete:

Recomandam sa citesti si