fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Social

Înscriere gratuită pentru persoanele de peste 55 ani la Cursurile de Baze de date și Responsabil cu Protecția Datelor

Înscriere gratuită pentru persoanele de peste 55 ani la Cursurile de Baze de date și Responsabil cu Protecția Datelor

ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, încurajează companiile să își înscrie și angajații cu vârsta de peste 55 de ani la cursurile gratuite din cadrul programului TechTalent Growth. Două dintre cele mai potrivite cursuri sunt cel de formare pentru poziția de Responsabil cu Protecția Datelor (DPO) și cel de Baze de date.

Programul se adresează companiilor din toată țara – cu excepția celor din București și Ilfov, indiferent de dimensiune, care se încadrează într-unul dintre domeniile de activitate corespunzătoare codurilor CAEN de AICI. Participarea la cursuri este gratuită, toate costurile implicate fiind asigurate din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

DPO este o specializare foarte căutată în prezent pe piața muncii, ce asigură implementarea corectă în companii a legislației de protecția datelor cu caracter personal (GDPR). Candidații se mai pot înscrie la acest curs doar în luna iulie.

Cursul DPO, cu certificare ANC – Cod COR 242231, se desfășoară online și are o durată de 5 zile de teorie și 17 zile de practică. Examinarea are loc tot online, după finalizarea cursului, iar absolvenții primesc certificarea ANC de Responsabil cu protecția datelor cu caracter personal.

 

Cursul Baze de Date, cu certificare ANC – Cod COR 252101, se adresează celor care au deja cunoștințe minime de baze de date și de operare a calculatorului și ajută cursanții să aprofundeze cunoștințele în acest domeniu pentru a lucra în proiecte mai complexe. Cursul de baze de date se desfășoară online, timp de 5 zile, în ultima zi fiind susținut, tot online, examenul în vederea obținerii certificării. Candidații se mai pot înscrie la cursul Baze de Date în lunile iulie și august.

 

“Condițiile obligatorii pentru cei care vor să urmeze aceste cursuri este să fie angajați cu normă întreagă sau parțială la o companie din domeniile specificate anterior și să facă dovada absolvirii studiilor superioare” – Cristian Radu, responsabil grup-țintă în cadrul proiectul TechTalent Growth.

 

Până în prezent, la cursurile TechTalent Growth au participat peste 300 de persoane, angajate în cadrul a peste 90 de companii.

 

Informații suplimentare referitoare la durata fiecărui curs în parte, agenda și curricula acestora, precum și formularul de înscriere se regăsesc pe pagina: https://anis.ro/techtalentgrowth/. Pentru a afla mai multe detalii despre cursuri, cei interesați se pot înscrie în prealabil la webinariile organizate de ANIS aici.

 

###

 

Despre ANIS

23 ani de activitate în România. Înființată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Peste 155 de membri. În cadrul ANIS sunt reunite atât companii mici, cât și multinaționale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național.

Peste 47.000 de angajați. Membrii ANIS generează un număr semnificativ de locuri de muncă înalt calificată în societate.

Peste 3,4 miliarde de euro cifra de afaceri. Veniturile anuale cumulate ale membrilor, plasează ANIS în zona actorilor cheie în ceea ce privește amprenta economică pe plan local. Pentru mai multe informații, accesați pagina Asociației – www.anis.ro.

 

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Etichete: