fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu Sport

Începe turneul de volei pe ”plaja” din Piața Mică

Peste 100 de echipe de beach volley își vor disputa premiile de 4.400 de euro puse în joc la turneul Sibiu Sands, din Piața Mică.

Ediția cu numărul X a competiției va începe mâine și se va încheia în 16 iulie. Primul meci oficial va începe mâine dimineață, la ora 8:30, la categoria Hobby. Publicul va avea la dispoziție o tribună de 200 de locuri, de la care fiecare va putea să își susțină favoriții. Competiția va cuprinde trei categorii: Hobby, Cadeți și Open Internațional.

Ediție aniversară cu noutăți

Ne bucurăm că ediția aniversară vine cu o veste atât de frumoasă – peste 100 de echipe înscrise, cel mai mare număr de echipe din istoria acestui sport în România și în Sud-Estul Europei. Asta demonstrează faptul că turneul nostru a crescut cu adevărat alături de iubitorii de volei pe nisip și nu putem decât să promitem că vom continua să evoluăm odată cu echipele care își pun încrederea în noi. O altă veste importantă este că odată cu această creștere organică a numărului de participanți am schimbat și noi câteva elemente foarte importante ale turneului, începând cu introducerea categoriei Open Internațional, la care ne gândeam deja de 3-4 ani, și culminând cu schimbarea terenului pe care jucătorii noștri vor lupta pentru marele titlu”, transmit organizatorii Sibiu Sands. Terenul este omologat de Federația Internațională de Volei.

Turneul va debuta cu categoria Hobby, unde jucătorii nelegitimați vor avea un weekend dedicat în cadrul Sibiu Sands. Tot o noutate este și turneul final al campionatului național de cadeți, care se va desfășura, în premieră, pe un teren construit în centrul istoric al unui oraș. Din acest an, Sibiu Sands este turneu internațional, având o competiție dedicată sportivilor din alte țări.

Pe categorii

Categoria Hobby (7-9 iulie) va oferi jucătorilor nelegitimați din nou oportunitatea de a se bucura de meciuri susținute din tribune de publicul devenit prieten al turneului, în acești zece ani.

Categoria Cadeți (11-13 iulie) are scopul de a promova și dezvolta talentul tinerilor sportivi, oferindu-le o platformă de performanță și vizibilitate.

Categoria Open Internațional (13-16 iulie) aduce în centrul orașului echipe din Moldova, Oradea, Harghita, Timișoara, Arad, Cluj, Reșița, București, Galați sau Constanța.

Regulile jocului

Echipele vor juca după regulile Federaţiei Internaţionale de Volei, într-un sistem eliminatoriu – echipa care câştigă înaintează în clasament, echipa care pierde mai are şansa unui ultim meci. Dacă îl pierde, iese din competiţie, dacă îl câştigă, înaintează pe tabelul competiţional. În final, vor rămâne doar patru echipe care vor juca finala mare şi finala mică.

Fiecare meci va fi câştigat de echipa care câştigă două seturi, în caz de egalitate de seturi 1-1, câştigă cel care ia al treilea set. Primele două seturi se vor juca până la punctul 21, cu diferenţă de 2 puncte, fără punct limită. Dacă este cazul, al treilea set se va juca până la 15, tot cu 2 puncte diferenţă.

Sibiu Sands este un eveniment organizat de Eco Sport Team și Asociația Grey Projects, cu sprijinul partenerilor Ballan Sportswear, Toneli, Sam Transport și Craiss Generation Logistik. Sibiu Sands este o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si