fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură Timp Liber

Începe Teatrul din Cartier

Grădina Bis din cartierul Trei Stejari va găzdui, joi, 6 iulie, deschiderea ediției 2023 a proiectului Teatrul din Cartier”, un concept marca Bis Teatru.

Sibienii sunt invitați, de la ora 20:00, la spectacolul comunitar Orașul Meu”. Acesta deschide seria de șase evenimente care vor avea loc în intervalul 6 – 16 iulie, în cartierele Trei Stejari și Gușterița, dar și în Cisnădie și Cisnădioara. Scenariul spectacolului e compus dintr-un puzzle al amintirilor și confesiunilor personale ale celor patru tineri actori din distribuție (Laura Luca, Mihai Alexandru, Andrada Grosu, Claudiu Fălămaș), care au copilărit în cartiere ale Sibiului.

A doua zi, în același spațiu (Grădina Bis) se joacă Anaz și Dragonul”, un spectacol potrivit tuturor vârstelor. În distribuție îi regăsim pe Alin State/ Mayatita Das (ex-actor al Teatrului Bulandra) și Diana Cătănescu (dansatoare în Compania Microbis). Cei doi istorisesc povestea transformării lui Bu (un dragon urâcios și bosumflat), în urma unei călătorii inițiatice alături de Anaz, o creatură feerică.

Proiectul continuă de-a lungul săptămânii următoare cu ateliere la care vor participa copii și adolescenți din Gușterița și din Cisnădie.

În cadrul atelierului ”Voluntariada”, actrița Andrada Grosu va intermedia un schimb de experiență necesar și productiv între voluntarii Bis Teatru și voluntarii de la Șura Culturală Gușterița.

Actorul Claudiu Fălămaș va susține un atelier de muzică și ritm cu adolescenții de la SOS Satul Copiilor Cisnădie.

În 15 iulie, sibienii sunt invitați să fie părtași la o experiență de teatru imersiv produsă prin intermediul performance-ului ”Mutat de la noi”, care, pe lângă actrița de origine ugandeză Sharom Bukirwa, are în distribuție actori tineri din Sibiu, Timișoara, Petroșani.

Proiectul Teatrul din Cartier se încheie cu spectacolul Anaz și Dragonul”, jucat într-o locație feerică din Cisnădioara, Moondash Art Garden. Spectatorii vor fi așteptați de echipa Bis în centrul Cisnădioarei, urmând a fi ghidați într-o drumeție de aproximativ 15-20 de minute până la locul de desfășurare a evenimentului.

Povești pentru bunicii noștri”

În prologul proiectului Teatrul din Cartier, ca o completare și o întărire a dimensiunii comunitare a proiectelor BIS Teatru, actrița Andrada Grosu și performerul Cristian Lupașcu îi vor vizita pe seniorii de la două centre de vârstnici din municipiul Sibiu și pe cei de la Unitatea de Asistență Medico-Socială Săliște. Marți, 4 iulie, în cadrul proiectului ”Povești pentru bunicii noștri”, vârstnicii se vor bucura de muzică live și de momente de poezie susținute de cei doi artiști. Este al patrulea an la rând când artiștii Bis Teatru întreprind astfel de intervenții culturale la căminele de vârstnici din Sibiu. Este “încălzirea” perfectă pentru a noua ediție a proiectului Teatrul din Cartier.

Program Teatrul din Cartier – ediția 2023:

– 6 iulie, ora 20:00, Grădina BIS, Cartier Trei Stejari: ”Orașul Meu”

– 7 iulie, ora 19:00, Grădina BIS, Cartier Trei Stejari: “Anaz și Dragonul”

– 11 iulie, ora 17:00, Workshop, SOS Satul Copiilor, Cisnădie

– 12 iulie, ora 17:00, Voluntariada, Șura Culturală, Cartier Gușterița

– 15 iulie, ora 21:00, Grădina BIS, Cartier Trei Stejari: ”Mutat de la noi”

– 16 iulie, ora 17:00, Moondash Art Garden, Cisnădioara: “Anaz și Dragonul”

La toate evenimentele din cadrul proiectului, intrarea este liberă, pe bază de rezervare la numărul de telefon 0773736830.

Finanțare prin Agenda Culturală

Povești pentru bunicii noștri” este un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Comunității, și de Consiliul Județean Sibiu, prin Agenda pentru Cultură și Dezvoltarea Comunității.

Teatrul din Cartier” este un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală, și de Consiliul Județean Sibiu, prin Agenda pentru Cultură și Dezvoltarea Comunității.

Etichete:

Recomandam sa citesti si