fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură Judet

Începe la Mediaş „Bătălia Cărților” 2022

CONSILIUL CONCURENȚEI A DECLANŞAT O INVESTIGAŢIE PE PIAȚA FURNIZĂRII DE CARTE

Biblioteca Municipală „St. L. Roth” din Mediaș va găzdui, în perioada aprilie-noiembrie 2022, Concursul Național de Lectură „Bătălia Cărților”, informează Primăria Municipiului Mediaș. Concursul se desfăşoară în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga“ din Cluj – Napoca, sub egida Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi are ca principal obiectiv stimularea lecturii în rândul copiilor, adolescenților și adulților, transmit organizatorii.
Se pot înscrie copiii între 11 și 13 ani, adolescenții cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, dar și adulții, respectiv seniorii care dețin fișă electronică la Biblioteca Municipală Mediaș.

„Etapa finală va avea loc în luna decembrie 2022 şi va cuprinde atât dezbaterea «Convinge-mă să citesc!», în cadrul căreia participanții vor susține cartea preferată şi vor răspunde la întrebări pe marginea cărților citite, cât și jurizarea şi festivitatea de premiere. Vor fi acordate premii finaliștilor concursului, precum și premii care să încurajeze lectura: «Cea mai bună fișă de lectură», «Cea mai bună pledoarie pentru cartea preferată», «Premiu pentru înțelegerea textului», «Cititorul anului», «Cele mai pertinente răspunsuri» și «Cartea anului». Pentru a ajunge în faza finală a competiției, participanții trebuie să lectureze cărțile din listele recomandate până la sfârșitul lunii noiembrie şi să predea fișele de lectură completate, odată cu predarea cărții lecturate. Fișele de lectură vor fi evaluate de către un juriu format din profesor Dana Aparaschiței, profesor Adela Boieșan din cadrul Clubului de Carte «Cafeneaua Literară» și profesor documentarist Cristina Pustai”, spune Primăria Mediaş în comunicatul de presă.

Etichete: