fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Începe curăţenia de primăvară pe domeniul public

Din 24 martie începe curăţenia de primăvară pe domeniul public. Sibienii sunt invitaţi să participe la această acţiune prin curăţarea zonei din jurul blocurilor în care locuiesc, municipalitatea urmând să se îngrijească de curăţenia spaţiilor publice.

 

Serviciul Gospodărire împreună cu firmele angajate pentru asigurarea salubrităţii în oraş au început să igienizeze malul râului Cibin, fiind deja  curăţată partea dinspre cartierul Guşteriţa. De asemenea, firmele de salubritate lucrează pentru degajarea rigolelor de depunerile acumulate peste iarnă. Străzile vor fi spălate pe rând pentru a aduna praful colectat lângă borduri. De asemenea, pentru a pregăti parcurile şi zonele de odihnă pentru sezonul cald echipele de muncitori vor spăla băncile din parcuri, dar şi statuile.  Aceste măsuri împreună cu lucrările de toaletare a arborilor, plantarea de noi arbori şi flori şi refacerea marcajelor vor crea Sibiului o imagine plăcută, de care sibienii şi oaspeţii oraşului se vor bucura în egală măsură.La aceste eforturi pot contribui şi sibienii care locuiesc la bloc prin curăţarea deşeurilor, dar şi prin toaletarea zonelor verzi şi a arborilor din jurul blocurilor. Deşeurile vegetale sau de alt tip rezultate în urma acestei acţiuni trebuie transportate de către cetăţeni la platformele de colectare a deşeurilor pentru a fi ridicate de către firmele de salubritate.
O parte importantă a acestor acţiuni de curăţenie va fi toaletarea tufişurilor şi tăierea ierburilor pentru a evita dezvoltarea excesivă a insectelor şi mai ales a căpuşelor. În acest sens, în luna mai, este planificată o acţiune de dezinsecţie şi deratizare.
Etichete:

Recomandam sa citesti si