fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Încep lucrări de modernizare pe încă 12 străzi din Sibiu

În următoarea săptămână vor începe lucrări de modernizare pe alte 12 străzi din Sibiu. Pe unele dintre acestea vor fi modernizate doar rețele de utilități, pe altele urmând să fie reabilitat și carosabilul.

“Am dispus Direcției Tehnice să emită avizele de săpătură astfel încât străzile se fie aduse la starea inițială sau într-un stadiu care să permită desfășurarea circulației pe perioada iernii. Este foarte bine că firmele de utilități profită de aceste zile pentru a înainta cu lucrările, dar trebuie să avem în vedere și fluența traficului” a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu. Strada Principatele Unite se închide din 10 octombrie. Este vorba de cel de-al doilea tronson al acestei străzi care va intra în modernizare, aceasta fiind o investiție finanțată de Primăria Sibiu. În perioada 10 octombrie – 30 noiembrie, tronsonul dintre strada Henri Coandă și strada Oțelarilor va fi închis traficului. Contractul prevede modernizarea rețelelor de apă și canal, a carosabilului și trotuarelor și crearea de spații de parcare. La intrarea în sezonul rece strada va fi adusă la nivel de prim strat asfaltic și va fi redeschisă circulației, iar lucrările vor fi reluate în primăvara anului viitor. Ruta ocolitoare aprobată de Comisia de Circulație este prelungirea străzii Oțelarilor care trece pe lângă stadionul din zonă. Stația de transport public din fața Compa II se va muta în fața stadionului din zonă. Modernizarea rețelei de canalizare pe strada Târgu Cailor. Anul acesta va intra în lucru tronsonul dintre strada Popa Șapcă și Aleea Târgu Cailor. Lucrările se vor executa sub trafic, pe tronsoane scurte. Execuția acestora a fost avizată pentru perioada 10 octombrie – 30 noiembrie. Modernizarea rețelelor de apă și canalizare pe strada Păltiniș. În perioada 10 octombrie – 30 noiembrie constructorul contractat de Primăria Sibiu pentru a moderniza această stradă va executa lucrările la rețele. Pentru aceasta constructorul va închide traficul complet în perioada menționată, până la 1 decembrie urmând să aducă strada într-un stadiu carosabil și să o deschidă traficului. Lucrările de modernizare vor continua anul viitor, cu modernizarea carosabilului și a trotuarelor.

  • Zidul de sprijin din Piața Armelor va fi reparat în perioada 6 – 25 octombrie. Pentru execuția lucrărilor este necesară închiderea circulației pe un sens al străzii Konrad Haas, pe sensul de coborâre dinspre Centumvirilor spre Piața Armelor.

 

  • Modernizarea rețelei de gaz pe șase străzi. Din 6 octombrie vor începe lucrările de înlocuire a conductei de gaz și realizarea branșamentelor proprietăților private pe strada Frasinului. Din 12 octombrie, același tip de lucrări vor începe pe strada Arcului și Traian, iar din 15 octombrie pe străzile Eschile, Fagului și Margaretelor. Până în 31 octombrie constructorul va finaliza lucrările pe toate cele șase străzi. Lucrările vor fi executate sub trafic, cu excepția străzii Traian care va fi închisă total, dată fiind lățimea mică.

 

  • Pe strada Aleea Calărașilor se va moderniza conducta de gaz și racordurile la proprietățile private în perioada 10-21 octombrie. Nu va fi necesară închiderea traficului, dar se va circula cu restricții. Pentru a face legătură cu rețeaua existentă se va executa și o traversare în carosabilul de pe strada Luptei, planificată în noaptea de 17 octombrie, dacă și condițiile meteo permit.

 

  • Pe strada Onisifor Ghibu se va moderniza rețeaua de canalizare în perioada 10 octombrie – 30 noiembrie. Pentru a permite efectuarea acestor lucrări, circulația se va închide total în perioada menționată.

 

  • Pe strada Henri Coandă se va repara carosabilul în urma intervențiilor la rețeaua de apă pe o lungime de 250 m. Se va freza câte o bandă, pe rând, circulația urmând să se desfășoare alternativ. Perioada avizată pentru execuția lucrărilor este 17-22 octombrie.

 

  • În carosabilul de pe Calea Șurii Mici se va executa o traversare pentru alimentarea cu energie electrică a unei proprietăți private. Traversarea se va realiza în perioada 10-14 octombrie, incluzând refacerea carosabilului afectat. Circulația se va desfășura pe o bandă alternativ în această perioadă.

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si