fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Încep înscrierile în clasele Continental în Sistem de Învățământ Profesional Dual

Încep înscrierile în clasele Continental în Sistem de Învățământ Profesional Dual

Liceul Tehnologic „Independența”, Colegiul Tehnic Energetic și Continental Sibiu, companie tehnologică, anunță începerea înscrierilor în 3 noi clase a IX-a, în sistem de învățământ profesional dual.

Oferta educațională pentru anul școlar 2022-2023, propune absolvenților de gimnaziu 90 de noi locuri în 3 clase Continental, în sistem de învățământ profesional dual, în domeniile de pregătire electronică și electromecanică.

Liceul Tehnologic „Independența” propune două clase Continental a IX-a în sistem dual, specializările „Electronist Aparate și Echipamente”, respectiv „Electromecanic Utilaje și Instalații Industriale”, a câte 30 de locuri fiecare.

Din acest an, și Colegiul Tehnic Energetic introduce sistemul de învățământ profesional dual, propunând prima clasă Continental în sistem dual, specializarea „Electronist Aparate și Echipamente”, cu 30 de locuri dedicate absolvenților de gimnaziu.

Ne gândim la necesitățile pieței muncii din județul Sibiu și nevoia elevilor de a se dezvolta și perfecționa. Parteneriatul cu compania Continental Sibiu pentru școlarizarea unei clase de învățământ profesional dual vine în întâmpinarea nevoilor tinerilor de a se realiza profesional conform dorințelor lor, oferindu-le o perspectivă de viitor. Privim cu încredere acest început și suntem convinși că rezultatele nu vor întârzia să apară”, a declarat Sorin Dan Volosciuc, director al Colegiului Tehnic Energetic Sibiu.

Înscrierile vor avea loc în perioada 4-8 iulie la Liceul Tehnologic „Independența”, str. Gladiolelor, nr. 2, între 8:30-15:00, respectiv Colegiul Tehnic Energetic, str. Electricienilor, nr. 1, între 9:00-14:00. Cei interesați pot solicita mai multe detalii la numerele de telefon *4000, 0269.221.806 pentru Liceul Tehnologic „Independența” și 0269.244.351 pentru Colegiul Tehnic Energetic.

Urmarea cursurilor învățământului dual presupune o serie de beneficii pentru elevi: practică în interiorul Continental Sibiu, bursă lunară de 500 RON, 200 RON din partea statului și 300 RON din partea companiei, transport și masă asigurate pe toată perioada practicii, diplomă și certificat de calificare la absolvire, cât și prioritate la angajare.

Încă din anul 2018, Continental Sibiu s-a implicat activ în dezvoltarea învățământului profesional dual și am văzut de la an la an cum interesul pentru aceste clase crește. Anul acesta am avut 102 elevi în patru clase Continental și ne pregătim să urmăm bun-venit următoarelor două noi clase a IX-a din luna septembrie. Le transmit viitorilor absolvenți de clasa a VIII-a să vină la „Independența”, în Clasele Continental, pentru că vor avea multe de învățat și câștigat”, spune Mirela Hanea, director al Liceului Tehnologic „Independența”.

Etichete:

Recomandam sa citesti si