fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

Încă 3 luni de coșmar cu podul de peste Cibin

A reînceput coșmarul pentru cei care trebuie să traverseze Cibinul pe podul de pe strada Albă Iulia. Începând de astăzi, până în 30 iunie, traficul se va desfășura pe o singură bandă pe sens. Aglomerarea circulației în intervalele orare în care angajații din zona industrală Vest se întorc de la muncă va pune nervii șoferilor la grea încercare.

Comisia de circulație a Primăriei nu a găsit soluții la această problemă, mulțumindu-se să anunțe aceleași rute ocolitoare ca și anul trecut. La fel ca atunci, una dintre benzile care coboară pe Alba Iulia spre pod are dedicație specială pentru cei care vor să intre în parcarea Lidl. În aceste condiții, supraaglomerarea și blocajele vor fi asigurate în sensul giratoriu și pe străzile adiacente.

Lucrările de modernizare și extindere a podului vor dura 3 luni, după cum estimează Primăria. Firma constructoare, Geiger Transilvania, va extinde și reabilita partea din aval a podului, cea dinspre strada Malului. ”Zona de trotuar se va extinde astfel încât să existe spațiu pentru amenajarea pistelor pentru biciclete, se va reface infrastructura rutieră și pietonală a podului, precum și sistemul de iluminat public și arhitectural. În paralel, se vor definitiva lucrările la partea nouă a podului, prin amenajarea parapeților de protecție, a iluminatului public și arhitectural și asfaltarea trotuarelor și a pistei pentru biciclete”, anunță Primăria Sibiu.

Rutele alternative recomandate de Primărie pentru ”a evita supraaglomerarea și blocajele, sunt:

  • Drumul peste Câmpșor, între strada D. Cantemir din cartierul Ștrand și str. Rozmarinului din cartierul Turnișor.

  • Str. Autogării – Distribuției – Lemnelor – Mihail Kogălniceanu/ Reconstrucției n perioada lucrărilor la pod, pe str. Lemnelor se circulă în sens unic, dinspre strada Distribuției spre străzile M. Kogălniceanu/Reconstrucției)

  • Str. Malului – pod Neculce – strada Metalurgiștilor

  • Centura ocolitoare a Sibiului


Etichete:

Recomandam sa citesti si