fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sănătate

În trimestrele II și III de sarcină, examenul ecografic urmărește în mod obișnuit mărimea fătului

Tratamentul herniilor este exclusiv chirurgical

Ecografia a revoluționat practica obstetricală în anii ’60, devenind treptat un instrument la fel de indispensabil și „banal” în consultația prenatală, ca și stetoscopul obstetrical.

Măsurarea fătului, examinarea anatomiei lui și stabilirea viabilității fetale reprezintă cele trei aplicații fundamentale ale ecografiei în obstetrică. În plus, se adaugă stabilirea poziției fătului, localizarea și starea placentei (maturitatea), precum și aprecierea cantității de lichid amniotic.

La debutul sarcinii, examenul ecografic se bazează în mod tradițional pe trei determinări majore: localizarea sarcinii; vârsta fetală estimată pe baza lungimii craniu-pelvis; activitatea cardiacă fetală documentată stabilește viabilitatea sarcinii, fapt realizabil la 5 săptămâni, cu un transductor de înaltă rezoluție.

Cu ajutorul aparaturii de înaltă rezoluție și a ecografiei transvaginale, aflate în cadrul Clinicii PROCTOVEN, anomaliile anatomice fetale pot fi detectate în trimestrul I al sarcinii.

În trimestrele II și III de sarcină, examenul ecografic urmărește în mod obișnuit anatomia fetală și mărimea fătului (aprecierea dezvoltării și greutății fetale).

Cu ocazia fiecărei examinări ecografice trebuie căutate anumite caracteristici: numărul feților, poziția fătului, localizarea placentei, cantitatea de lichid amniotic, prezența de mase tumorale pelvine, la care se adaugă măsurătorile fetale și studiul anatomiei fetale.

De aceea am achiziționat cel mai performant ecograf – VOLUSON 730 EXPERT – care realizează ecografii 3D și 4D la standarde europene, putând face orice tip de măsurătoare la nivelul fătului.

 

Dr. TUDOR BADESCU

MEDIC PRIMAR GINECOLOG

DOCTOR IN STIINTE MEDICALE

CLINICA PROCTOVEN

Tel. Programari 0369/410858 sau 0735/545530

 

Etichete: