fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

În prezent, în clasele Continental se numără peste 100 de elevi care pun bazele electronicii și electromecanicii

Liceul Tehnologic „Independența”, Colegiul Tehnic Energetic și Continental Sibiu, companie tehnologică, anunță înființarea a 3 noi clase a IX-a în sistem de învățământ profesional dual, pentru anul școlar 2022-2023.

Învățământul profesional dual reprezintă o formă de organizare a învăţământului profesional, care se desfăşoară în baza unui contract de muncă şi combină pregătirea profesională susținută de operatorul economic – Continental, cu pregătirea organizată în cadrul unității de învățământ – Liceul Tehnologic „Independența”. Responsabilitatea privind organizarea şi funcţionarea este partajată între operatorul economic şi unitatea de învăţământ.

Oferta educațională pentru anul școlar 2022-2023, propune absolvenților de gimnaziu 90 de locuri în 3 clase Continental, în sistem de învățământ profesional dual, în domeniile de pregătire electronică și electromecanică, la Liceul Tehnologic „Independența” și, din toamna acestui an, și la Colegiul Tehnic Energetic din Sibiu.

Astfel, Liceul Tehnologic „Independența” propune două clase Continental a IX-a în sistem dual, specializările „Electronist Aparate și Echipamente”, respectiv „Electromecanic Utilaje și Instalații Industriale”, a câte 30 de locuri fiecare.

Încă din anul 2018, Continental Sibiu s-a implicat activ în dezvoltarea învățământului profesional dual, având în prezent 4 clase Continental cu 102 elevi. De la an la an, interesul pentru aceste clase a crescut, iar acest fapt ne convinge să continuăm în aceeași direcție, pregătind două noi clase a IX-a pentru luna septembrie. Le transmit viitorilor absolvenți de clasa a VIII-a să vină la „Independența”, în Clasele Continental, pentru că vor avea multe de învățat și câștigat”, spune Mirela Hanea, director al Liceului Tehnologic „Independența”.

Din toamna acestui an și Colegiul Tehnic Energetic va introduce sistemul de învățământ profesional dual, inaugurând prima clasă Continental în sistem dual, specializarea „Electronist Aparate și Echipamente”, cu 30 de locuri dedicate absolvenților de gimnaziu.

Ne gândim la necesitățile pieței muncii din județul Sibiu și nevoia elevilor de a se dezvolta și perfecționa. Parteneriatul cu compania Continental Sibiu pentru școlarizarea unei clase de învățământ profesional dual vine în întâmpinarea nevoilor tinerilor de a se realiza profesional conform dorințelor lor, oferindu-le o perspectivă de viitor. Privim cu încredere acest început și suntem convinși că rezultatele nu vor întârzia să apară”, a declarat Sorin Dan Volosciuc, director al Colegiului Tehnic Energetic Sibiu.

Urmarea cursurilor învățământului dual presupune o serie de beneficii pentru elevi: practică în interiorul Continental Sibiu, bursă lunară de 500 RON – 200 RON din partea statului și 300 RON din partea companiei, transport și masă asigurate pe toată perioada practicii, diplomă și certificat de calificare la absolvire, cât și prioritate la angajare.

În cei 3 ani de studii, elevii vor pune bazele electronicii și electromecanicii, având oportunitatea de a aplica noțiunile studiate în sectorul producției componentelor electronice pentru industria auto. Obținând competenţele necesare pentru intrarea pe piaţa muncii, elevii se bucură astfel de o rută alternativă de formare profesională. În plus, după absolvirea clasei a XI-a, aceștia au posibilitatea de a-și continua studiile în cadrul liceelor care oferă posibilitatea continuării studiilor liceale în format seral în vederea obținerii diplomei de bacalaureat, beneficiind de flexibilitatea și susținerea Continental.

Prima generație de absolvenți și-a început cariera profesională în vara lui 2021, intrând în compania Continental Sibiu pe poziții de operatori și tehnicieni.

„Continental va continua să crească și să califice forța de muncă locală, școala duală rămânând un obiectiv strategic pentru companie. În 2021 am angajat prima generație de absolvenți de școală duală, iar acum ne pregătim să primim în companie cea de-a doua generație. Acești absolvenți ai sistemului de învățământ profesional dual ne-au devenit colegi în una din cele mai mari companii din regiune, având șansa de a intra pe piața muncii imediat după terminarea liceului, cunoscând o meserie și fiind bine pregătiți pentru pozițiile de operatori și tehnicieni pe care le ocupă”, a declarat Lăcrămioara Dărăban, director Resurse Umane, Continental Sibiu.

Până la finalul anului 2021, Continental Sibiu a investit peste 60.000 euro în dotarea și modernizarea laboratoarelor și sălilor de curs de la Liceul Tehnologic „Independența”, cât și a Centrului Tehnic de Instruire din cadrul companiei, în care elevii își desfășoară activitățile practice. Continental susține anual cheltuieli în valoare de zeci de mii de euro sub forma de burse lunare, burse de performanță, cazare și transport gratuite pentru elevi, masa gratuită pe parcursul perioadei de practică în cadrul companiei. Compania se implică în permanență în crearea unui mediu propice elevilor, cât mai apropiat profilului ales, astfel încât dotarea laboratoarelor și a sălilor de clasă reprezintă în continuare o prioritate, care se va aplica și în cazul Colegiului Tehnic Energetic. Viitorii elevi ai claselor Continental vor studia în săli de clasă dotate cu toate echipamentele necesare pentru a pune bazele electronicii și electromecanicii, cât mai apropiate mediului în care vor activa după absolvire.

 

 

 

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si