fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Social

În prezent copiii ucraineni care au ajuns la Prod sunt monitorizați de către angajații DGASPC Sibiu

2020 s-a încheiat cu succes pentru DGASPC Sibiu

Pe fondul razboiului de la granițele României, 28 de copii ucraineni de la un centru de plasament din Kiev împreună cu reprezentantul centrului și doi educatori au reușit să fugă din Ucraina și au ajuns în județul nostru. Ei sunt găzduiți  în siguranță într-un centru din satul Prod, comuna Hoghilag unde au primit toată atenția și sprijinul necesar din partea autorităților locale și a voluntarilor.

 

Într-o lume normală, copilăria ar trebui să fie cu iubire și jucării. Iată că nu și în vreme de război. O știu acești copii ucraineni cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani care au fugit din calea bombardamentelor și au ajuns cu bine în satul Prod unde întreaga comunitate este preocupată să le ofere sprijin pentru a putea depăși această traumă. Voluntarii și ONG-urile au strâns donații, un manager de caz al DGASPC Sibiu vorbitor de limba rusă îi ajută să comunice cu cei din jur, iar specialiștii din cadrul DGASPC Sibiu vor institui măsura de protecție specială.

 

„În prezent copiii sunt monitorizați de către angajații DGASPC Sibiu. Am fost împreună cu directorul general adjunct și colegi din cadrul DGASPC în vizită la copii în centru unde am stat de vorbă cu aceștia, i-am încurajat și le-am promis că vom face tot ce este necesar și posibil pentru că drepturile copiilor sunt esențiale pentru a garanta sănătatea, dezvoltarea şi starea de bine a acestora. Oriunde s-ar afla copiii, aceștia au drepturi legale privind protecţia, dezvoltarea şi participarea lor într-un cadru cât mai aproape de cel familial, iar noi ca instituție vom face tot ce este legal și posibil pentru a nu fi încălcate”, a declarat directorul general, Claudiu Stupar.

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si