fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

În plină epidemie, peste 150 de sibieni au plecat la cules sparanghel în Germania

În plină criză cauzată de pandemia de coronavirus, Germania caută soluții pentru agricultură, unde se înregistrează o gravă lipsă a forței de muncă. Astfel, circa 150 de sibieni au plecat astăzi cu un avion A319, al companiei Eurowings, de pe Aeroportul Internațional din Sibiu, cu destinația Dusseldorf. Este vorba despre lucrători sezonieri care au plecat la cules de sparanghel.

„Primii 150 de muncitori români sezonieri care au plecat spre Germania, pe fondul pandemiei şi închiderii graniţelor, au decolat joi, de pe Aeroportul Internaţional din Sibiu. Avionul a decolat la ora 12.10 cu destinaţia Dusseldorf. Capacitatea maximă a aeronavei este 150 de locuri. Se estimează în următoarele 7-10 zile un număr aproximativ de încă 10 zboruri.”, potrivit Alexandrei Păcurar, purtătorul de cuvânt al  Aeroportului Internațional din Sibiu.

Anual, în Germania vin circa 300.000 de lucrători sezonieri pentru muncile agricole. Majoritatea sunt din Polonia, România și Bulgaria.

Sezonul de cules sparanghel se încheie la sfârşitul lunii iunie, iar fermierii germani se confruntă, în prezent, cu o criză în ce priveşte aceşti muncitori sezonieri. Muncă la cules de sparanghel este considerată una dintre cele mai dificile și mai prost plătite, astfel că nu sunt foarte mulți cei care doresc să o facă. În mod normal plata este de 9,35 euro pe oră, salariul minim în Germania. Pe de altă parte, sezonul de cules sparanghel se încheie undeva în luna iunie.

Etichete:

Recomandam sa citesti si