fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

În ce condiții se pot organiza nunți și botezuri de pe 1 iunie

În ce condiții se pot organiza nunți și botezuri de pe 1 iunie

Începând cu 1 iunie, este permisă organizarea nunţilor, botezurilor şi a altor evenimente private.

Potrivit Hotărârii de Guvern anunţate joi, 27 mai, organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive, parastase etc.) este permisă cu participarea a maxim 70 de persoane în spaţii deschise, sau cu participarea a maxim 50 de persoane în spaţii închise, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi sunt respectate măsurile de protecţie sanitară.

De asemenea, ”organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea evenimentului cu un număr mai mare de participanți dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 mp/persoană”.

Şeful DSU a declarat că este în sarcina organizatorului să se asigure de faptul că invitaţii sunt vaccinaţi, dacă vrea să depăşească numărul maxim de persoane.

La finalul şedinţei de Guvern, şeful DSU Raed Arafat a declarat că vor fi verificate astfel de evenimente pentru a vedea dacă regulile sunt respectate, iar în caz contrar vor existat sancţiuni.

Etichete:

Recomandam sa citesti si

Leave a Comment