fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

În atenţia operatorilor economici utilizatori de aparate de marcat electronice fiscale

www.anaf.ro

Având în vedere prevederile art. 3^1 alin. (4) din O.U.G. nr. 28/1999, privind obligaţia de a asigura conectarea la distanţă a aparatelor de marcat electronice fiscale în vederea transmiterii de date fiscale, a operatorilor economici obligaţi de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, la 27 ianuarie 2022, la nivelul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Sibiu erau conectate la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al ANAF, un număr de 12.637 aparatede marcat electronice fiscale.

Totodată, la data de 27 ianuarie 2022, conform informaţiilor Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Sibiu, un număr de 2.255 aparate de marcat electronice fiscale nu au fost conectate la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al ANAF.

Invităm contribuabilii care nu au făcut demersurile necesare de a asigura conectarea la distanţă a aparatelor de marcat electronice fiscale, să facă aceste demersuri, deoarece nerespectarea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 8.000 la 10.000 lei, în conformitate cu prevederile art. 10 lit. ff), coroborate cu prevederile art. 11 alin. (1)  lit. j), din O.U.G. nr. 28/1999.

De asemenea, menţionăm că prin excepţie, potrivit art. 3 alin. (2) din OpANAF nr.435/25.03.2021, operatorii economici care utilizează aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de reţele de comunicaţii electronice au obligaţia completării şi transmiterii unei declaraţii pe propria răspundere (Formularul F4110), prevăzută în Anexa nr. 2 la ordinul menționat.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si