fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie Sănătate

Imnul Gaudeamus a răsunat în Piața Habermann pentru viitorii medici și farmaciști

Imnul Gaudeamus a răsunat în Piața Habermann pentru viitorii medici și farmaciști

Cu emoții și bucurie, studenții Facultății de Medicină din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, promoția 2014, au participat joi, 8 iulie, la festivitatea de absolvire a studiilor. Organizată în condiții de distanțare fizică în Piața Habermann, ceremonia i-a reunit pe profesorii celor cinci specializări din cadrul facultății și pe cei aproximativ 200 de studenți care au participat la cursul festiv.

Viitorii medici, asistenți medicali, farmaciști sau tehnicieni dentari „au luat cu asalt” Piața Habermann, creând emoție, empatie, bucurie, zâmbete, lacrimi de fericire pe chipurile celor care au avut drum în zonă, dar în special în rândul părinților, bunicilor, fraților și al tuturor celor dragi. Pentru absolvenții specializărilor Medicină și Medicină Dentară (6 ani de studiu), Farmacie (5 ani), Asistență Medicală Generală (4 ani), respectiv Tehnică Dentară (3 ani) urmează examenul de licență, înscrierea la rezidențiat și angajarea în domeniul, unde își doresc cu atât de multă ardoare să profeseze. Un ultim gând, un ultimul sfat au dorit să le transmită și profesorii lor din prezent, viitorii colegi de breaslă, printre aceștia îi amintim pe decanul Facultății de Medicină- Radu Fleacă, prodecanul aceleași instituții de învățământ- Gabriela Boța, dar și medicul Victoria Bîrluțiu- şefa Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul SCJU Sibiu.

Imnul Gaudeamus a răsunat în Piața Habermann pentru viitorii medici și farmaciști„Ce poate fi mai frumos decât să facem oamenii bine?! Dragi studenți, voi cei care absolviți în acest an sunteți promoția cea mai încercată din ultimul an. Peste un an de pregătire într-un moment definitoriu pentru aceasta, fiind alterat de situația globală prin care trecem și care din păcate încă nu s-a încheiat. După regulamentele atât din România, cât și din Europa, specializările din domeniul medicină nu pot fi făcute prin învățământ la distanță sau fără frecvență, fiind importantă interacțiunea directă în cadrul orelor de pregătire practică, în laboratoare și, în ultimul rând, al interacțiunii cu pacienții.”, a fost mesajul profesorului Radu Fleacă pentru studenții mediciniști.

Imnul Gaudeamus a răsunat în Piața Habermann pentru viitorii medici și farmaciști

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si