fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

I.T.M. Sibiu a efectuat un număr de 69 controale în domeniul securității și sănătății în muncă

În perioada 05-11.09.2020 I.T.M. Sibiu a efectuat un număr de 69 controale în domeniul securității și sănătății în muncă, al relațiilor de muncă și de verificare al    modului  în  care se aplică măsurile de reducere a riscului de contaminare cu SARS-COV-2.

Principalele neconformități constatate se referă la: instruirea necorespunzătoare a lucrătorilor, neîntocmirea instrucțiunilor proprii, deficiențe în domeniul electrosecurității, neplata drepturilor salariale, nerespectarea duratei normale a timpului de lucru, neacordarea repausului săptămânal.Deficiențele constatate au fost sancționate cu 31 de avertismente și 9 amenzi în valoare totală de 11.500 lei, fiind dispuse un număr de 50 de măsuri de remediere.

Deficiențele constatate cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 au fost sancționate cu 7 avertismente și 8 amenzi în valoare totală de 8.000 lei și se referă la: neasigurarea substanțelor dezinfectante și neasigurarea triajului epidemiologic. Aceste verificări au fost intensificate în ultima perioadă în localitățile: Slimnic, Miercurea Sibiului și Arpașu de Jos.

Din totalul controalelor 10 au fost efectuate pe timp de noapte iar 6 sâmbăta și duminica.

Etichete:

Recomandam sa citesti si