fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Medias Politica

Horațiu Potra: ”Sănătatea și Educația sunt obiective majore” (PE)

Votul din 9 iunie este mai mult decât un exercițiu democratic. Este un contract pe care medieșenii îl încheie, practic, cu cel pe care îl consideră potrivit să conducă orașul. Primarul nu este stăpânul urbei, ci este un manager ”angajat” de cetățeni să administreze eficient și inteligent orașul, în interesul comunității. Ca în orice contract de muncă, există drepturi și obligații. Primarul ales are obligația de a asigura condiții de viață decente pentru fiecare cetățean.

Drepturile fundamentale ale cetățeanului – Libertatea, Sănătatea, Educația – vor fi garantate și apărate de primarul Horațiu Potra.

Sănătatea este o prioritate

Sănătatea medieșenilor va fi o prioritate pentru Primăria condusă de Horațiu Potra.

Vom contribui la modernizarea și dotarea Spitalului Municipal cu aparatură medicală de ultimă generație și vom crea facilități pentru stimularea și cointeresarea medicilor tineri, cu scopul de a completa deficitul existent la Mediaș. Astfel, vom crește calitatea actului medical în sistemul public de sănătate. Cetățenii au dreptul să beneficieze de servicii medicale de calitate pentru că plătesc sume importante din veniturile lor pentru asigurările de sănătate.

Vom redeschide Cabinetul Medical de Expertiză a Capacității de Muncă.

Vom asigura sprijin pentru persoanele cu dizabilități, prin înființarea unui centru de tip respiro.

Vom asigura dotarea Serviciului de Ambulanță cu toate echipamentele necesare intervențiilor prompte și eficiente în toate cazurile de urgență.

Vom reînființa cabinetele stomatologice în incinta unităților școlare, cu servicii gratuite pentru elevi.

Vom acorda o atenție specială componentei de prevenire a afecțiunilor medicale.

Baze sportive în fiecare cartier

Pentru că sportul este cea mai eficientă cale pentru asigurarea unei stări bune de sănătate, vom dezvolta baze sportive în fiecare cartier al orașului, în care copiii, tinerii, dar și adulții să poată practica jocuri sportive – baschet, fotbal, handbal, tenis. Vom echipa aceste platforme sportive cu aparate de fitness individuale, accesibile tuturor. Cei mai curajoși dintre tineri vor avea la dispoziție zone de ”adventure”.

Horațiu Potra știe din proprie experiență cât de mult contează sportul în dezvoltarea armonioasă a unui tânăr. În perioada în care a activat în Legiunea Străină, a deținut, timp de 3 ani, recordul la urcatul pe frânghie: 6 metri, în 4 secunde.

Vom upgrada toate școlile

Primarul este garantul asigurării dreptului la educație. Accesul la educație nu înseamnă doar înmatricularea copiilor în grădinițe, școli și licee, ci presupune obligația Primăriei de a asigura condiții optime pentru desfășurarea actului educațional.

Vom moderniza toate unitățile de învățământ, accesând fonduri europene pentru dotarea cu echipamente de ultimă generație a sălilor de clasă și a laboratoarelor. Vom asigura profesorilor și elevilor cele mai bune condiții pentru instruire.

Fost olimpic la fizică și matematică, Horațiu Potra știe cât de important este să beneficiezi de profesori buni și dedicați, care să te ambiționeze să atingi performanța.

Ca fiecare părinte din Mediaș care are copii de vârstă școlară, Horațiu Potra este la curent cu lipsurile din unitățile de învățământ. Cei patru copii ai săi au 17, 9, 5, respectiv 2 ani, astfel că viitorul primar al Mediașului știe exact ce are de făcut în școli și grădinițe.

Pe lângă infrastructura școlară, în sarcina Primăriei se află și siguranța copiilor în incinta și în proximitatea unităților de învățământ. Vom atribui Poliției locale un rol important în protecția școlilor. În colaborare cu Poliția municipală,  polițiștii locali vor desfășura acțiuni comune cu scopul prevenirii actelor de violență si a consumului de droguri în unitățile de învățământ.

Partidul Patrioților este al tuturor românilor și vă respectă credința, religia, viața, cultura, obiceiurile, tradițiile, proprietatea, libertatea, dreptul de exprimare și ocrotește familia.

Comandat de Partidul Patrioților – Organizația Județeană Sibiu, COD AEP 21240102

Etichete:

Recomandam sa citesti si