fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

Horațiu Marin: România nu are nevoie de povești și de soluții fanteziste

Horațiu Marin: România nu are nevoie de povești și de soluții fanteziste

Într-o perioadă extrem de grea precum cea prin care trecem, România nu are nevoie de povești și de soluții fanteziste. Avem nevoie de măsuri rapide și clare prin care să reducem efectele actualei crize pe care o parcurgem.

PRO România consideră că în vremuri de criză responsabilitatea este cuvântul de ordine! Ne-am propus să venim cu două măsuri foarte clare, foarte simple, care să fie aplicate în 2021, care merg ţintit către oamenii şi firmele care au nevoie de sprijin.
Aceste două măsuri vor fi condiţiile PRO România pentru a vota în viitorul parlament un nou guvern.
Plecăm de la ideea ca nici Romania si nici romanii nu isi mai permit o izolare totala si pe termen lung.
Efectele sociale si economice ale izolarii sunt mult mai grave si mai costisitoare decit masurile de preventie care pot fi luate pentru a ne putea continua activitatea.
Prima măsură se numeşte “Venitul Minim de Criză”, se adresează oamenilor cu venituri mici şi are ca scop asigurarea resurselor minime pe perioada crizei pentru românii din ţară sau străinătate.
Nu este doar o măsură socială, este şi una economică, pentru că această criză este una de consum. De produs se tot produce, dar nu are cine să cumpere.
Cea de a doua măsură este denumită “Sprijinul Economic de Criză” şi se adresează IMM- urilor, firmelor cu capital privat şi capital românesc. Măsura prevede o reducere a TVA de la 9% la 5% pentru produsele agricole şi alimentare şi pentru serviciile din HORECA, precum și anularea unor obligaţii fiscale aferente anului 2021 pentru IMM-uri.
Nu este normal să lăsăm firmele mici să lupte în procese cu proprietari care le spun ‘nu ne interesează că v-au închis, plătiţi-ne chiria!’. Este o bătălie inegală şi trebuie să intervenim să salvăm aceste firme.
Propunerea noastră, ca partid, este ca oamenii şi firmele să nu fie abandonate în 2021, să acţionăm de la 1 ianuarie să facem sisteme extrem de simple şi extrem de uşor de aplicat în practică.
Dacă facem asta, din 2021 putem să cons

Etichete:

Recomandam sa citesti si