fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Horaţiu Marin, candidatul ALDE la Primăria Sibiu: Mediul economic sibian trebuie protejat de efectele pandemiei

Guvernul României a adoptat, ieri, o hotărâre care dă mână liberă Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de a impune reguli mai stricte contra pandemiei COVID. În aceste luni, mulţi uită că mediul economic sibian a fost afectat foarte puternic. Datorită măsurilor naţionale multe afaceri s-au închis sau şi-au redus la cote de avarii activitatea.

“Cred că este momentul ca factorii judeţeni de decizie să ia măsuri în concrodanţă cu realitatea. Municipiul Sibiu nu a avut multe cazuri de infectare COVID. Poate şi datorită cetăţenilor responsabili care respectă regulile de igienă şi distanţare socială. Dar autorităţile trebuie să aibă grijă ca măsurile ce le iau să nu afecteze şi mai mult firmele din Sibiu.
Numărul de turişti a scăzut dramatic şi a afectat industria HoReCa, comenzile internaţionale au scăzut, multe fabrici din Sibiu reducând producţia. Toate aceste realităţi se reflectă în scăderea veniturilor populaţiei. Atrag atenţia autorităţilor locale de a nu lua măsuri dure, nejustificate de cifrele pandemiei la Sibiu. Şi aşa mediul economic este slăbit, iar măsuri luate pripite pot afecta şi mai mult, nu doar oamenii de afaceri, ci locurile de muncă. Un primar bun al municipiului Sibiu ar veni cu măsuri locale de sprijin al mediului economic în pandemie. Scuzele că aceste măsuri ţin de Guvern nu sunt valabile. Sunt o sumedenie de măsuri care se pot lua local: scutire la impozit pe clădiri şi maşini, reduceri de taxe locale etc. Odată ales primar al Sibiului, voi arăta că un oraş bazat pe dezvoltare economică sustenabilă asigură o creştere durabilă cu impact social real.”, este mesajul lui Horațiu Marin, candidatul ALDE la Primăria Sibiului.

Etichete:

Recomandam sa citesti si