fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

Horaţiu Marin, candidat ALDE la Primăria Sibiu: Trebuie construit de urgenţă un nou cămin de bătrâni şi centre de zi pentru vârstnicii Sibiului (P.E.)

În urma discuţiilor purtate de către echipa ALDE Sibiu cu sibienii în ultimele luni, aceștia au ajuns la concluzia cât de mare este nevoia ca Primăria Sibiu să construiască încă un cămin de bătrâni şi câteva centre de zi pentru aceştia. Persoanele în vârstă din oraş reprezintă o pondere foarte mare a populaţiei. Adesea însă, ei se simt singuri şi nu au nici măcar cu cine comunica.

“Sunt hotărât să mă implic în această problemă. Bunicii şi părinţii noştri merită respectul nostru, al întregii comunităţi”, a declarat Horațiu Marin, candidat ALDE la Primăria Sibiu.Centrele de zi zonale ar putea fi un element de legătură pentru vârstnici şi un spaţiu de socializare. Aceste centre pot fi realizate în parteneriat cu ONG-uri. De asemenea, o altă doleanţă a sibienilor o reprezintă locurile insuficiente din căminele de bâtrani din oraş. Sunt mai multe cămine private în Sibiu şi împrejurimi, dar acestea sunt foarte scumpe şi multe familii nu îşi permit să plătească taxele percepute acolo. Soluţia propusă de ALDE Sibiu ar fi ca Primăria să dezvolte un nou cămin de bătrâni cu taxe mai mici.

ALDE va propune în primele şedinţe de Consiliu Local identificarea de spaţii pentru centrele de zi zonale pentru persoane vârstnice şi implementarea acestora cu rapiditate. Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Sibiu va fi direct implicat.

O altă măsură va fi mărirea capacităţii serviciului de asistenţă la domiciliu a persoanelor vârstnice din cadrul Primăriei şi prin dezvoltarea de parteneriate cu ONGuri de profil, finanţate de la bugetul local pentru aceste activităţi.

Etichete:

Recomandam sa citesti si