fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Heritage Conservation: Lecții despre prelucrarea și restaurarea lemnului

Muzeul ASTRA organizează a II-a ediție a Atelierului International Heritage Conservation: Crafting, Sculpting and Restoring Wood, care va avea loc în perioada 10-15 iulie, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Evenimentul este realizat prin Centrul de Pregătire a Conservatorilor şi Restauratorilor (CePCoR) și este integrat misiunii de dezvoltare şi perfecţionare pentru studenţii şi specialiştii din domeniul patrimoniului cultural.

Participă 30 de specialiști în domeniu, iar atelierul va avea o contribuție academică datorită colaborării dintre Institute for Conservation – Restoration – Academy of Fine Arts, Viena, cu Departamentului de Istorie, Patrimoniu și Teologie Protestantă, Specializarea Conservare-Restaurare – Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu şi Facultatea de Conservare și Restaurare de Arhitectură, Sibiu – Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București/ Sibiu.

Conferință și ateliere deschise publicului

În cadrul unei conferinţe de o zi, în 11 iulie, se vor comunica cercetări şi intervenţii asupra monumentelor din lemn, dar se vor discuta şi oportunităţile didactice de instruire practică, la care se adaugă o prezentare online a Departamentului de Conservare al Universității Gothenburg, Suedia, privind meșteșugurile tradiționale în practicile legate de patrimoniu și în studiile academice. Conferința este deschisă publicului interesat, care poate lua parte la conferinţă, la Centrul ASTRA pentru Patrimoniu, Poarta 3, Muzeul în aer liber, începând cu ora 09:00. Exemple de îmbinări vor fi executate de către meșterii invitați, care vor dezvălui participanților câteva dintre abilităţile şi metodele lor.

Pe parcursul a două zile, în 12 şi 13 iulie, vizitatorii Muzeului în aer liber vor putea să interacţioneze cu participanţii de la aceste ateliere, organizate în cadrul complexului etnografic Călineşti-Berbeşti din Muzeul Civilizației Populare Tradiționale.

Etichete: