fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sport

Halep şi Ruse se vor duela pentru a 3-a oară

După ora 18.30 (Digi Sport 2), Dubai Tennis Championships 2022 ne va oferi o partidă cu adevărat surprinzătoare. Ceea ce o face cu atât mai frumoasă.

 

„Sunt pregătită să ajung în Top 10. Acum o săptămână, puţini ar fi crezut că Simona Halep (30 de ani, 23 WTA) şi Gabriela Ruse (24 de ani, 59 WTA) se pot intersecta, în turul II, în Emirate.  Iar asta pentru că Ruse nu era nici măcar pe tabloul principal! A ajuns acolo abia după ce a trecut de trei meciuri în calificări. Toate fără set pierdut! Iar, ieri, Gabriela a dat adevărata lovitură, trecând de a 5-a jucătoare a lumii, Paula Badosa (Spania, 24 de ani)

 

Aşadar, astăzi, Halep şi Ruse se vor afla faţă în faţă pentru a 3-a oară. Precedentele două partide au fost câştigate, lejer, de „Simo“:   *2022 (Melbourne): 6-2, 6-1 Halep   *2021 (Transylvania Open): 6-1, 6-2 Halep

Cu ochii pe clasamentul mondial  

Confruntarea de astăzi are, în primul rând, o miză sportivă. Învingătoarea va avansa, în sferturi, unde va juca fie cu Pegula (14 WTA), fie cu Jabeur (10 WTA).

Apoi, victoria va conta pentru fiecare sportivă şi din perspectiva clasamentului:

*Dacă va câştiga Halep, va acumula 1.747 de puncte, în clasamentul virtual, actualizat în timp real, şi va urca de pe 28 pe 27.

*Dacă va învinge Ruse, care deja a înregistrat o urcare de trei poziţii, ea ajunge la un total de 1.101 puncte. Cu care va ajunge de pe 56, unde se află acum, pe locul 52 WTA.

Oricum, Gabriela, şi cu clasarea actuală, a atins cea mai bună poziţie pe care a avut-o vreodată în ierarhia mondială.

Etichete: