fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Grevă japoneză la Statistică

Angajații Direcției Județene de Statistică Sibiu, alături de colegii lor din toată țara, sunt, astăzi, în grevă japoneză.

Sindicatul din Institutul Național de Statistică București (SINSB) solicită uniformizarea grilei de salarizare din sediul central și din direcţiile teritoriale de statistică. Protestul de astăzi vine ca urmare a situaţiei salariale discriminatorii la care sunt supuşi angajaţii Institutului Naţional de Statistică (INS) de o lungă perioadă de timp, trataţi ca o categorie inferioară de funcţionari publici, şi ca urmare a nepăsării totale a factorilor decidenţi faţă de numeroasele notificări, adrese şi acţiuni de protest.

Sindicaliștii au stabilit un calendar de proteste, care prevede, în 11 mai, pichetarea Palatului Parlamentului, începând cu ora 10:00, şi a sediul INS Bucureşti, începând cu ora 11:45.

Sindicatul din Institutul Naţional de Statistică Bucureşti a anunțat Guvernul României că „va declanşa procedurile de întrerupere a activităţii, demers cu implicaţii majore în punerea în aplicare a măsurilor economice şi sociale ale Guvernului sau respectarea termenelor de transmitere a datelor către Eurostat şi alte organisme internaţionale”. Angajații INS atrag atenția că ”toate strategiile şi politicile decizionale sunt elaborate şi fundamentate pe baza analizelor datelor statistice, iar măsurarea rezultatelor implementării acestora la nivel macroeconomic nu se poate face fără să se utilizeze ansamblul de indicatori produşi de statistica oficială şi toate acestea pot fi realizate doar cu ajutorul celei mai importante resurse a instituţiei, şi anume resursa umană”.

Etichete:

Recomandam sa citesti si