fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Grevă de avertisment la Serviciul de Probațiune

Consilierii de probațiune din cadrul Serviciului de Probațiune Sibiu vor fi, astăzi, în grevă de avertisment, între orele 11:30 și 14:00.

Aceștia se solidarizează, astfel, cu colegii din Sindicatul Național al Consilierilor din Serviciile de Probațiune (SNCSP), care pichetează sediul Ministerului Justiției, în același interval orar. Motivul grevei este remedierea discriminărilor existente privind drepturile salariale ale personalului de probațiune.

Personalul de probațiune este singura categorie profesională din familia ocupațională ”Justiție” prejudiciată prin refuzul Ministrului Justiției de a emite ordin de salarizare conform hotărârilor judecătorești câștigate de consilierii de probațiune, deși sistemul de probațiune este SINGURUL din întreg angrenajul instituțional execuțional penal care aduce economii majore la bugetul de stat”, precizează Mihaela Moldovan, consilier de probațiune în cadrul Serviciului de Probațiune Sibiu.

Sindicaliștii de la SNCSP au mai protestat în fața Ministerului Justiției în decembrie 2022, din aceleași motive, însă doleanțele lor au rămas fără răspuns.

Sursa foto: www.turnulsfatului.ro

Etichete:

Recomandam sa citesti si