fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Grădinița 36 din Țiglari se modernizează din bani europeni

Primăria Sibiu a obținut o finanțare de 6,4 milioane de lei din fonduri europene nerambursabile pentru eficientizarea energetică a clădirii grădiniței nr. 36 din cartierul Țiglari. Proiectul depus de Primărie în cadrul Programului Regiunea Centru a fost aprobat. După semnarea contractului de finanțare, Primăria Sibiu va organiza o procedură de achiziție pentru contractarea lucrărilor.

Investiția planificată pentru Grădinița nr. 36 va presupune:

– Instalarea unui sistem alternativ de producere a energiei electrice, prin panouri solare fotovoltaice, care vor genera energia necesară sistemului de iluminat al clădirii, precum și pentru ventilație și consum auxiliar al centralei termice.

– Realizarea unui sistem de ventilație, cu unități individuale montate în fiecare sală, cu recuperator de căldură și umiditate

– Reabilitarea instalației de producere și distribuție a căldurii prin dotarea cu pompe aer-apă, ce vor produce energie termică pentru încălzire și apă caldă. Atunci când temperatura exterioară nu va permite funcționarea pompelor de căldură, energia termică va fi asigurată prin cazane murale în condensație. Pentru reducerea risipei de apă caldă se vor monta robinete cu senzori și temporizare și se va realiza și un sistem de recirculare a apei calde. Astfel, risipa se va reduce cu aproximativ 70%.

– Consolidarea acoperișului și înlocuirea învelitorii din țiglă.

– Modernizarea tâmplăriei clădirii și izolarea termică a acesteia.

– Înlocuirea sistemului de iluminat cu unul eficient energetic, care va fi conectat la un sistem de comandă de la distanță pentru adaptarea intensității luminoase și reglarea parametrilor și a timpului de funcționare, parte din sistemul de Building Management care se va realiza.

– Refacerea finisajelor interioare, repararea trotuarelor și realizarea unei rampe pentru persoane cu dizabilități.

15 proiecte pentru școli

În total, am depus proiecte pentru eficientizarea energetică a 10 clădiri ale unor unități de învățământ, în valoare totală de 110 milioane de lei, iar pentru 9 dintre acestea am obținut deja finanțarea din fonduri europene, restul fiind încă în evaluare. Eficientizarea energetică este în fapt o modernizare completă a clădirilor, pentru creșterea confortului elevilor, dar și pentru reducerea consumului de utilități și a impactului asupra mediului, prin monitorizarea și reglarea funcționării rețelelor prin sisteme digitale. Urmează să depunem încă 5 proiecte similare, pe care le avem pregătite, în cadrul Programului Regiunea Centru”, precizează Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si