fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sport

GLS Triathlon Challenge: înot în lacul de la Zoo, alergare și ciclism

Sibienii între 20 și 75 de ani pasionați de alergare, pedalat și înot au șansa de a participa la o competiție inedită: GLS Triathlon Challenge, care se va desfășura în 7 august, la Sibiu.

“Pornim la drum cu mult entuziasm, cu o idee veche de cel puțin 10 ani – să organizăm un triathlon în Sibiu, în superba zonă a Pădurii Dumbrava, cu frumoasele ei locații: Grădina Zoologică din Sibiu, Muzeul Civilizației Tradiționale ASTRA și drumurile județene Sibiu – Rășinari DJ 106 A și Sibiu – Cisnădioara DJ 106 D. Va fi un triathlon altfel pentru că fiecare probă – înotul, bicicleta și alergarea – nu vor fi doar bifate, ci trăite la maximum, datorită condițiilor deosebite în care se desfășoară: lacul din Grădina Zoologică, în care se va înota, este situat în mijlocul pădurii și înconjurat de animale care mai de care mai exotice, se va pedala pe superbele drumuri care leagă Sibiul de Rășinari și de Cisnădioara, ambele închise traficului, parcurgându-se două ture a câte 20 de km, iar alergarea va avea loc în celebrul Muzeu în aer liber din Dumbrava Sibiului, un loc pe cât de frumos pentru ochiul omului, pe atât de încărcat de istorie și de pace.“ – Daniel Troancă, directorul tehnic al competiției.

Duminică, 7 august, de la ora 08.00, pasionații de alergare, bicicletă și înot vor lua startul unei competiții antrenante cu grad de dificultate ridicat, în cadrul probelor de concurs puse la dispoziție de organizatori:

❶ Triathlon Olimpic – 1.500 m înot, 40 km bicicletă, 10 km alergare, vârsta permisă 20-69 ani
❷ Sprint Triathlon – 500 m înot, 20 km bicicletă, 5,5 km alergare, vârsta permisă 20-75 ani
❸ Ștafetă – în care fiecare dintre cei 3 membri parcurge, pe una din probe, distanța de la Triathlon Olimpic: 1.500 m înot, 40 km bicicletă, 10 km alergare. Vârsta permisă 20-75 ani

Nu va lipsi atmosfera de sărbătoare animată de muzică bună și entertainment.

Înscrieri până în 1 august

Cei care doresc să intre în competiție se mai pot înscrie online, pe site-ul www.acceptaprovocarea.com, până în 1 august, ora 23.59.  Numărul de locuri este limitat până la atingerea pragului de 350 pe cele trei probe, astfel: maxim 150 la proba de Triathlon Olimpic,maxim 100 la proba de Sprint Triathlon și maxim 100 de Ștafete.

Restricții de circulație

Pentru buna desfășurare a competiției, vor exista restricții de circulație în intervalul orar 07:30 – 11:30

– circulaţia autoturismelor va fi ÎNCHISĂ pe Calea Dumbrăvii, între intersecția cu str. Ludoș (giratoriu cimitir eroi) și până la ieșirea din Municipiul Sibiu. Accesul în Grădina Zoologică se va face pe la intrarea din Valea Aurie.

– circulaţia publică va fi ÎNCHISĂ pe DJ 106 A Sibiu – Răşinari, între ieșirea din Municipiul Sibiu și până la intersecţia Răşinari – Poplaca (DJ 106A / DJ 106D)

– circulaţia publică va fi ÎNCHISĂ pe DJ 106 D Sibiu – Cisnădioara, între intersecția Răşinari – Cisnădioara (DJ 106A / DJ 106D) și până la intrarea în Cisnădioara

Competiția este organizată de Clubul Sportiv Comunitar Sibiu sub egida Federației Române de Triathlon și se află înscrisă pe Agenda Sportivă a Municipiului Sibiu și pe cea a Consiliului Județean Sibiu. Partener principal: GLS România. Parteneri de eveniment: Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, Zoo Sibiu, Decathlon, Buonavista.

Etichete:

Recomandam sa citesti si