fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

Gheorghe Costin revine la pupitrul dirijoral la Filarmonica de Stat din Sibiu

Gheorghe Costin revine la pupitrul dirijoral la Filarmonica de Stat din Sibiu
Joi, 8 aprilie 2021 ascultăm Witold Lutoslawski, Robert Schumann, Max Reger și J.S. Bach și îl vom revedea la pupitrul dirijoral pe maestrul Gheorghe Costin.
Dirijorul GHEORGHE COSTIN a studiat la Universitatea de Muzică din Bucureşti absolvind în paralel secţiile de compoziţie (Dan Constantinescu) şi dirijat (Constantin Bugeanu). Din anul 1984 este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.
În septembrie 1998, Gheorghe Costin a fost invitat să dirijeze Orchestra de cameră London Schubert Players Orchestra la Festivalul Internaţional de la Windsor.
A beneficiat de îndrumarea şi preţuirea unor mari personalităţi dirijorale – Sergiu Celibidache şi Erich Bergel. Memorabile rămân concertele cu lucrări de Yannis Xenakis din anii 1992 (Bucureşti) şi 1993 (Cluj), în prezenţa compozitorului, eveniment în urma căruia a fost distins cu Premiul Uniunii Criticilor şi Interpreţilor din România.
În 2011 și 2017 a dirijat Lebanese Philharmonic Orchestra din Beirut, iar în 2016 a dirijat Kammerorchester din Wernigerode (Germania).
Etichete:

Leave a Comment